Izrael poziva stanovnike 14 libanskih sela da se evakuišu

S. Ž.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael poziva stanovnike 14 libanskih sela da se evakuišu

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska pozvala je danas stanovnike 14 sela na jugu Libana da se odmah evakuišu i upute severno od reke Avali, koja protiče od zapadne doline Beka do Mediterana.

Portparol izraelske vojske na arapskom jeziku Avičaj Adrae naveo je u objavi na platformi Iks da se elementi, objekti i oružje Hezbolaha nalaze u blizini područja kojima je naložena evakuacija, kao i da oni koji ostanu tu rizikuju da budu ubijeni.

Izraelska vojska (IDF) u više navrata je tokom proteklog meseca upućivala naloge za evakuaciju zbog ofanzive na Liban.

"Zbog vaše bezbednosti, morate odmah napustiti svoje domove i krenuti severno od reke Avali", naveo je Adrae, dodajući da je lokalnim stanovnicima zabranjeno da krenu na jug.

On je upozorio stanovništvo da bi im svako kretanje na jug Libana ugrozilo život, dodajući da će biti obavešteni kada mogu da se vrate kućama.

U izraelskim napadima na jug Libana u subotu uveče poginulo je najmanje šest osoba, a jedna je ranjena, preneli su danas lokalni mediji.

Libanska nacionalna novinska agencija (NNA) navodi da su napadi izraelske vojske (IDF) izvedeni na grad Džedejdeh Mardžajun, prenosi Al Džazira.

Agencija NNA je prenela da da su u napadima IDF pogođena naselja Burdž al-Baradžneh, Haret Hreik i al-Hadath u Dahijeh.

Broj poginulih u izraelskim napadima u Libanu od oktobra prošle godine porastao je na 2.653, saopštilo je u subotu ministarstvo zdravstva te zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)