Dečak (15) nakon ubistva roditelja, braće i sestre pozvao policiju? Poručio da masakr nije izvršio on

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Petnaestogodišnji dečak koji je optužen nakon što je u svojoj kući u blizini Sijetla ubio svoje roditelje, troje braće i sestara pokušao je da krivicu prebaci na svog 13-godišnjeg brata, prenosi Si-Bi-Si (CBS).

Prema sudskim zapisima okruga King, tinejdžer čije ime nije objavljeno, optužen je za pet teških ubistava - dve odrasle osobe i troje dece, kao i za ranjavanje jedne devojčice, saopštila je policija.

Tinejdžer je ubio svoje roditelje Marka i Saru Humiston, dva brata od devet i 13 godina, i sedmogodišnju sestru.

Po jednoj tački optužnice suda, on je optužen i za pokušaj ubistva zbog pucanja i ranjavanja svoje 11-godišnje sestre, navodi se u dokumentima.

Obdukcijama koje je obavila kancelarija sudske medicine utvrđeno je da je svih pet žrtava umrlo od prostrelnih rana.

Prema saopštenju tužilaštva, osumnjičeni je nešto pre 5 sati u ponedeljak pozvao policiju sa lažnom pričom da je njegov 13-godišnji brat "upravo upucao celu njihovu porodicu i izvršio samoubistvo" u porodičnoj kući u Fol Sitiju u blizini Sijetla.

Međutim, otprilike u isto vreme, policija je primila poziv komšije. On je rekao da je 11-godišnja devojčica, kako se ispostavilo kasnije sestra osumnjičenog, dotrčala do njegove kuće i da je krvarila od nečega što je izgledalo kao prostrelna rana, navodi se u dokumentima.

Devojčica je izjavila da je cela njena porodica ubijena i identifikovala je svog 15-godišnjeg brata kao napadača.

Ona je dispečerima rekla da je i nju upucao brat, ali da je ona zadržala dah i pokušala da se pravi mrtva.

U bolničkom razgovoru sa detektivima kasnije tog dana, devojčica je identifikovala vatreno oružje korišćeno u pucnjavi kao srebrni pištolj "Glok" njenog oca. U sudskim dokumentima nije se spekulisalo o motivu.

Tužilaštvo okruga King saopštilo je u četvrtak da se osumnjičeni nalazi u Centru za pravdu dece i porodice Clark, koji je ustanova za maloletnike.

Tinejdžer će se suočiti sa kaznom od 25 godina do doživotnog zatvora ukoliko bude prebačen na sud za odrasle.

Optužnica neće biti sprovedena dok se ne donese odluka suda za odrasle ili maloletnike, prenela je stanica.

(Telegraf.rs/Tanjug)