Otac iz Srbije oslobođen optužbi za smrt tromesečne bebe u Beču

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Denise Auer

Nakon dugog suđenja, porota u Beču je donela presudu u spektakularnom slučaju ubistva tromesečne bebe Rafaela.

Porota je verovala optuženom, ocu, koji je državljanin Srbije, a koji je tokom celog suđenja tvrdio da je nevin. Na glasanju je bilo 6:2. Presuda još nije konačna, prenosi "Heute".

U četvrtak popodne odigrale su se dirljive scene na Bečkom regionalnom sudu nakon emotivnog suđenja. Čula se tišina u sudnici, a optuženi se srušio u naručje svoje porodice, dok su mu tekle suze.

"Hvala ti, Bože, blagoslovi te", povikao je klijent poznate advokatice Astrid Vagner upućujući reči poroti.

Advokatica je ranije izrazila sumnju u stručne izveštaje tokom strastvene završne reči. Naime, neuropatolog koji je bio pozvan nije mogao sa sigurnošću da kaže da li se vreme zločina koje je rekonstruisalo tužilaštvo poklapa sa povredama mrtve bebe.

ETeoretski, neko drugi bi takođe mogao biti odgovoran za smrtonosne povrede malog RafaelaE, rekla je advokatica.

Jedna stvar je, međutim, sigurna: Mali Rafael je bio "masivno" potresen. Beba je očigledno umrla nasilnom smrću. Ali porota nije smatrala oca, koji je takođe sugerisao svekrvu kao potencijalnog počinioca, za krivca.

"Ovaj 30-godišnjak je odgovoran porodični čovek koji je bio veoma ljubazan prema deci," rekla je vrhunska advokatica Astrid Vagner na početku suđenja. Optužbe "nisu se uklapale u njegovu ličnost".

Kako je Telegraf.rs ranije preneo uhapšeni otac sa suprugom od koje se u međuvremenu rastao ima i dvogodišnju kćerku.

(Telegraf.rs)