Na izborima u Americi već glasalo skoro 25 miliona ljudi: Haris istakla da će se razlikovati od Bajdena

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gotovo 25 miliona birača iskoristilo je dosad mogućnost ranog glasanja na predsedničkim izborima u SAD, bilo da su glasali lično ili putem pošte.

Nekoliko saveznih država, uključujući ključne države poput Severne Karoline i Džordžije, postavile su rekorde prvog dana ranog glasanja prošle nedelje.

Demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris rekla je u sredu pred gradskom većnicom u Pensilvaniji da će se njena administracija razlikovati od administracije predsednika Džoa Bajdena dok je republikanski kandidat Donald Tramp vodio kampanju u Džordžiji.

Pensilvanija i Džordžija su među sedam država koje će odlučiti ko će pobediti na predsedničkim izborima, a oba kandidata će verovatno provesti veliki deo svojih kampanja posećujući ova mesta, prenosi Rojters.

"Glasanje u Džordžiji je rekordno. Glasovi u svakoj državi su, iskreno, na rekordnom nivou. Radimo veoma dobro i nadamo se da ćemo popraviti našu zemlju“, rekao je Donald Tramp na jednom verskom skupu u Zebulonu u Džordžiji.

Sa druge strane, Kamala Haris je sinoć poručila da će se njena administracija, u slučaju pobede, razlikovati od one Džozefa Bajdena.

"Moja administracija neće biti kontinuitet Bajdenove administracije. Uneću svoje ideje i iskustvo. Ja predstavljam novu generaciju liderstva", poručila je ona.

Predsednički izbori u SAD održavaju se 5. novembra, a prema najnovijoj anketi koju su sproveli Rojters/Ipsos, Kamala Haris trenutno ima podršku od 46 odsto i vodi sa tri procentna poena u odnosu na Trampa.

(Telegraf.rs/Tanjug)