Devojčica, čiji pomahnitali brat je ubio celu porodicu, puštena iz bolnice: Ispred Markovog doma tužan prizor

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Devojčica (11), čiji pomahnitali brat je ubio celu porodicu u njihovom domu kraj Sijetla u ponedeljak, puštena je iz bolnice.

Policija je u ponedeljak pronašla tela Marka i Sare Humiston i njihovo troje dece. Veruje se da ih je ubio najstariji sin (15), dok je njihovo četvrto dete uspelo da se spasi krijući se u kupatilu. Devojčica je zadobila dve prostrelne rane.

"Devojčica je puštena u sredu iz bolnice", potvrdio je direktor Medicinskog centra Harborvju u Sijetlu.

Prema navodima medija, tela Marka i Sare i njihove dece bila su "izrešetana mecima". Oni su pronađeni u njihovoj luksuznoj kući na obali jezera Elis u Fol Sitiju, predgrađu Sijetla oko 5 sati ujutru, nakon što je policiji stigla dojava o pucnjavi.

Nakon jezivog zločina, čitav kraj je u šoku. Verovali su da je sedmočlana porodica, koja se pre nekih pet godina doselila u vilu kraj jezera, vrednu 2 miliona evra, živeli srećno. Mnogi u blizini kuće ostavljaju bukete sa cvećem i pale sveće za žrtve jezivog napada.

"Ovo me je stvarno pogodilo", rekao je lokalni sveštenik, koji je u crkvi organizovao bdenje za ubijene.

Rea Robertson, koja je bila fudbalski trener jednom od ubijenih mališana rekla je da su Mark i Sara bili posvećeni roditelji, i da je porodica "izgledala savršeno".

Mediji pišu da je Mark radio kao softverski inženjer u poznatoj firmi u Sijetlu, dok je njegova supruga Sara bila medicinska sestra, ali nije poznato da li je igde radila.

"Šokirani smo i ožalošćeni zbog ovog tragičnog događaja. Izgubili smo poštovanog kolegu, mentora, prijatelja...", navodi se u saopštenju kompanije Hargis Engineers u kojoj je Mark radio.

Poslanici su došli do kuće na Lejk Alis Roudu, luksuznom imanju na obali jezera, nakon što su primili više poziva hitne pomoći u vezi sa pucnjavom, a potom su pronašli tela dvoje roditelja i njihovo troje dece.

Neki od poziva hitnoj pomoći došli su od devojčice koja se krila u kupatilu, preneo je ranije KIRO 7.

Policija je po dolasku na lice mesta uhapsila dečaka (15), koji nije pružao otpor. Policija je rekla da je vrlo verovatno u pitanju nasilje u porodici.

Tužioci su u utorak zatražili od suda da optuži tinejdžera, koji nije identifikovan zbog njegovih godina, za pet tačaka za ubistvo i jednu za pokušaj ubistva, saopštilo je tužilaštvo okruga King.

Sudija je naredio da osumnjičeni ostane u pritvoru za maloletnike dok čeka formalne optužbe. Takođe, dečaku je zabranio svaki kontakt sa jedinim preživelim članom njegove porodice, 11-godišnjom devojčicom, rekli su tužioci.

Tinejdžera, koji se odrekao prava da prisustvuje svom prvom pojavljivanju pred Vrhovnim sudom okruga King, branilac Ejmi Parker je opisao kao dečaka koji "uživa u planinskom biciklizmu i pecanju".

Takođe je istakla da njen klijent nema kriminalnu istoriju.

(Telegraf.rs)