Žena se u sudnici suočila s Đavolom iz Avinjona, posle jednog pitanja svi zaćutali: "Kako si mogao..."

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto:Tanjug/AP

Žizel Pelikot suočila se danas na sudu sa svojim suprugom Dominikom koji ju je godinama drogirao i dozvolio da je siluje najmanje 50 muškaraca dok je bila bez svesti.

Dominik je ranije danas prihvatio optužbe koje mu se stavljaju na teret, a zatim je i sam rekao "da je silovatelj".

Nakon njegovog priznanja Žizel je na suđenju rekla da želi da mu se obrati, ali da ne želi da ga gleda.

"Toliko sam puta rekal sebi da sam srećna što te imam. Bio je uz mene dok sam mislila da imam neurološke probleme, a koji su zapravo bili zbog lekova koje mi je dao. Vodio me je kod lekara kada sma bila zabrinuta. Bio si neko kome sam potpuno verovala", rekla je Žizel.

Ona je zatim rekla da ne može da shvati kako je moguće da jedan tako savršen muškarac dođe do tako nečega.

"Kako si mogao da me izdaš do te mere. Kako si mogao, kako si mogao da strance dovedeš u našu sobu", upitala ga je Žizel.

Dok je ona govorila u sudnici je sve vreme vladala tišina.

Ona je zatim rekla da ne zna kako će ikada da se oporavi od onoga što joj se dogodilo.

"Silovatelj nije neko koga sretnete na parkingu noću. Silovatelj može biti neko u vašoj porodici, među vašim prijateljima. Prožle endelje sam videla jednog od osumnjičenih koji je došao u moju spavaću sobu i silovao me. Po godinama sam mogla da mu budem majka ili baka. Ja sam potpuno uništena", rekla je Žizel.

Žizel je zatim dpodala da silovatelji treba da se stide, a ne žrtve.

"Želim da sve žrtve silovanja kažu sebi da kad je Žizel to izdržala da možemo i mi. Mi nismo te koje treba da se stide", rekla je ona.

Podsetimo, Dominik je Žizel, a da ona to nije znala, drogirao i silovao, a potom je u kuću dovodio nepoznate muškarce i gledao kako je i oni siluju. Veruje se da su zločini počinjeni u periodu od 2011. do 2020. godine, a da je Dominik supruzi drobio tablete za spavanje u hranu i piće.

(Telegraf.rs)