Trudna Ema poginula u padu sa 17. sprata kule, njena beba uspela da preživi: U kritičnom je stanju

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ema Ako, koja je bila u poodmakloj trudnoći, pala je sa 17. sprata kule u Lidsu u utorak ujutro, saopštila je policija Zapadnog Jorkšira, dodajući da je njeno nerođeno dete spaseno i prebačeno u bolnicu.

Na svu sreću, bolničari su uspeli da spasu bebu iz Eminog stomaka, ali je novorođenče i dalje u kritičnom stanju.

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavili su se brojni komentari o Eminoj smrti a većina opisuje mladu majku da je imala "dobru dušu".

"Poziv koji nisam očekivala jutros nas je ostavio u potpunom šoku. Ema, imala si najveću ličnost i najveće srce. Moja prelepa rođaka počiva u miru", napisala je Sara Vafam na Fejsbuku.

Takođe, Megan Mur će je se sećati kao "lepu damu".

"Počivaj u miru, lepa damo. Ne mogu da verujem da ovo pišem. Uvek lepa duša unutra i spolja... Mislim na tvoju decu kod kuće kuće i molim se za tvoju devojčicu u bolnici", napisala je Megan.

Lokalni odbornik Luk Farli rekao je u saopštenju da je incident "duboko uznemirujući", dodajući da on i njegove laburističke kolege "izjavljuju iskreno saučešće voljenim osobama žene koja je preminula".

Policija Zapadnog Jorkšira saopštila je ranije danas da je Hitna pomoć pozvala službenike na lice mesta u Burmantoftsu u utorak oko 10.30 časova i da nije bilo "sumnjivih okolnosti" oko smrti.

"Danas u 10.24 sati, policiju je kontaktirala Hitna pomoć koja je pozvana na incident u kojem je žena pala sa visine kod Šekspirovih kula, u Šekspirovom prilazu, Burmantofts. Žena je preminula na licu mesta od posledica njene povrede nije bilo sumnjivih okolnosti i o tome je obaveštena", navodi se u saopštenju.

"Žena, stara tridesetak godina, bila je u kasnoj fazi trudnoće i njena beba je nakon incidenta rođena u bolnici i gde se nalazi u kritičnom stanju", navodi se.

(Telegraf.rs)