Marka i Saru ubio sin (15), pa pobio ostalu braću i sestre: Kuću kupili pre 5 godina, vodili miran život

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Mark Humiston (42), njegova supruga Sara, kao i njihovo troje dece, ubijeni su u stravičnom masakru u porodičnoj kući u Fol Sitiju pored jezera Alis, a za ubistvo se sumnjiči njihov sin (15).

Tinejdžer je navodno ubio svog oca, inače softverskog inženjera, svoju majku i troje braća i sestara u njihovoj kući  vrednoj 2 miliona dolara.

Na svu sreću, jedna devojčica, koju je brat upucao dva puta, preživela je napad krijući se u kupatilu i trenutno se nalazi u stabilnom stanju u bolnici.

Mark, poreklom iz Teksasa, radio je skoro 20 godina kao pomoćni direktor u kompaniji Hargis Engineers u Sijetlu, prema njegovom profilu na LinkedIn-u, piše Daily mail.

Porodica je kupila prostranu vilu sa tri spavaće sobe i četiri kupatila 2019. godine.

Portparol kancelarije šerifa okruga King Majl Melis rekao je da je situacija "očigledno incident nasilja u porodici" u kojem su učestvovali "maloletnik i vatreno oružje".

Melis je dodao da "nije bilo značajnijeg obračuna sa mladićem koji je priveden".

Zvaničnici su rekli da će se osumnjičeni tinejdžer suočiti sa optužbama za ubistvo prvog ili drugog stepena. Očekuje se da će se prvi put pojaviti pred sudom u utorak u 13:30 po pacifičkom vremenu.

Komšije su za rekle da su deca bila školovana kod kuće i da su često viđena kako se igraju i plivaju pored svoje kuće na jezeru.

Podsetimo, detektivi su stigli u ponedeljak na mesto gde se odigrao krvavi pir oko 5 sati ujutru nakon što su komšije prijavile pucnjavu pored jezera Alis.

Devojčica (11), koja je preživela pucnjavu, navodno je pozvala Hitnu pomoć iz kupatila.

Foto: Tanjug/AP

Inače, Fol Siti je poznato mesto za bezbedan i ušuškan život u SAD i nalazi se na rangiran na 29. mestu od 273 američkih gradova po troškovima života. Inače, prosečna cena nekretnina u tom gradu je oko 1,5 milion dolara.

Fall Citi je rangiran na 29. mestu od 273 grada u SAD po troškovima života, što je 120 odsto više od nacionalnog proseka – sa srednjom cenom kuće od 1,5 miliona dolara.

Policajac Melis je rekao da je Fol Siti, sa oko 2.000 stanovnika, "prilično lepo područje, sa niskom stopom kriminala generalno".

(Telegraf.rs)