Devojčica se krila u kupatilu od pomahnitalog brata: Ubio mamu, tatu, braću i sestre, komšije rekle samo jedno

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Dečak (15) uhapšen je u Fol Sitiju kod Sijetla zbog sumnje da je ubio oca, majku, troje braće i sestara, dok je još jednu sestru teško ranio.

Devojčica, koja je navodno dva puta upucana, krila se u kupatilu, a nekako je uspela da od komšija zatraži pomoć.

Iz policije je potvrđeno da je ubijeno pet članova iste porodice, te da dečak nije pružao otpor pri hapšenju. U mirnom gradiću nadomak Sijetla vladaju tuga i neverica. Komšije ubijenih sa suzama gledaju u kuću na obali jezera, u kojoj je do juče, bar su tako mislili, srećno živela sedmočlana porodica.

Dečak koji se sumnjiči da je počinio zločin je najstariji u porodici. Komšije kažu da je porodica bila povučena, da su vredno radili, sređivali kuću, a da su se dečica igrala sa svima u kraju i da su bili veoma druželjubivi.

Navode kako su mališani neretko pomagali komšijama oko nekih radova oko kuće.

"Juče popodne sam videla dečicu ispred kuće. U šoku sam, ne prestajem da plačem", kaže komšinica Lin Trauvern.

Kaže da je sa ubijenom decu slavila 4. juli.

"Deca bi dolazila sa prskalicama...", priča žena dok plače.

Druge komšije kažu da su viđali decu kako plivaju, pecaju i voze se čamcem po jezeru na čijoj obali se nalazi kuća u kojoj su živeli.

"Ova najmlađa mi je nedavno nacrtala crtež i dala mi, još ga čuvam", rekla je Lin.

Svi kažu da su deca bila dobra, lepo vaspitana, da su školovana od kuće i da su često viđali čitavu porodicu kako šeta oko jezera.

"Bili su toliko divni, nezamislivo je ovo što se dogodilo", kaže jedan od komšija.

U nedelju su, kažu, čuli da deca sviraju klavir, koji im je stajao u garaži.

"Bilo je tiho do nekih 4, kao da su bili negde. A onda su došli i deca su trčala i igrala se ispred kuće kao i obično. Jedan od dečaka je svirao taj klavir u garaži. Kada je počela da pada kiša, ja sam se povukla u kuću", ispričala je Lin.

Niko nije slutio da će njihov komšiluk potresti nezapamćena tragedija. U ponedeljak, oko 5 sati ujutru, odjeknuli su pucnji, a onda je policiji počeo neprekidno da zvoni telefon.

"Upucana je porodica, izgleda da ima pet žrtava, živa je devojčica, krila se u kupatilu, ona je prijavila sve", čulo se kako iz dispečerskog centra prenose detalje policiji.

Mediji pišu da je devojčica koja se krila u kupatilu nakon ranjavanja uspela da pobegne kod komšija i obavesti ih šta se desilo.

Iz policije su saopštili da su po dolasku na lice mesta zatekli strašne prizore.

"Dečak je uhapšen odmah po dolasku. Deluje da je u pitanju porodični inicident", navela je policija nedugo po dolasku na mestu zločina.

Ranjena devojčica je prevezena u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju.

Šta je tačno prethodilo ubistvo utvrdiće istraga.

(Telegraf.rs)