Tramp na novom mitingu šokirao govorom, dotakao se polnog organa poznatog golfera: Prštale uvrede o Kamali

A. R.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Donald Tramp u subotu je na mitingu u Pensilvaniji izrekao grube i vulgarne primedbe koje su uključivale nepristojnu primedbu o veličini penisa poznatog golfera i grubu uvredu na račun potpredsednice Kamale Haris.

On je 17 dana pre izbora u ključnoj saveznoj državi, dodatno je doprineo utisku da Tramp postaje sve više bez dlake na jeziku i nedisciplinovaniji. To se događa u trenutku kada se neki od Trampovih saveznika i saradnika brinu da njegovo ponašanje i sirov stil odbijaju neodlučne birače.

Nejasno je ostalo da li su ispadi i uvrede bili izraz njegove frustracije u toku kampanje ili njegove refleksne želje da zabavi svoju gomilu. Na svojim skupovima u subotu, Kamala Haris je ukazala na Trampovo ponašanje i njegovu sklonost da „odluta od teme i brblja.“

Tramp je započeo svoj govor na aerodromu u Latrobu, u Pensilvaniji, i u trajanju od 12 minuta se prisećao golfera Arnolda Palmera, koji je odrastao u tom zapadnopensilvanijskom gradu i po kome je aerodrom nazvan.

Njegov monolog je kulminirao nepristojnim primedbama o veličini penisa Palmera. Tramp je pružio publici priliku da vikne psovku. On je potom upotrebio tu reč s četiri slova da opiše Harisovu.

"Užasne četiri godine", rekao je Tramp, misleći na Bajden-Harisovu administraciju, dok je gledao gomilu ljudi ispred sebe, piše nytimes.com.

"Bile su užasne i razmislite - sve što dotaknu pretvore u ....", dodao je.

Foto: Tanjug/AP

Mnogi u njegovoj publici, uglavnom odrasli, ali i neka deca i tinejdžeri,  veselo su ispunili prazninu vičući: "Sr*nje!"

Nekoliko minuta kasnije, Tramp je pozvao svoje pristalice da glasaju, rekavši im da moraju da pošalju grubu poruku Kamali: "Ne podnosimo te, ti si sr*nje potpredsednica".

Kako se približava Dan izbora, Trampovi savetnici su najavili da će subotnji govor označiti početak njegovih napora da iznese završnu poruku biračima. Međutim, njegova odluka da otvori miting dugom pričom o Palmeru — jednoj od retkih tema o kojima je Tramp govorio duže bez skretanja s teme — postavio je znatiželjan ton.

„To je bio pravi muškarac,“ rekao je Tramp o Palmeru, koji je preminuo 2016. godine. „Ovaj čovek je bio jak i čvrst. I odbijam da kažem, ali kad se tuširao s drugim profesionalcima, izlazili su odatle i rekli, ‘O, moj bože, to je neverovatno.'“

Dok je publika reagovala, Tramp se nasmejao. Kasnije je rekao: "Morao sam da vam ispričam deo s tušem jer je to istina. Šta da vam kažem? Želimo da budemo iskreni."

Foto-kolaž: Tanjug/AP, Pixabaz

Tramp oduvek voli da šokira ljude, a pored psovanja, uživa da govori o seksu i izgledu muškaraca i žena.

Međutim, ranije je, uglavnom, izbegavao da bude otvoreno vulgaran u javnosti kao kandidat ili predsednik. Sada, međutim, dok se treći put kandiduje za Belu kuću i deluje vidno ljuće otkako se Harisova pridružila trci, zabeležen je primetan porast takvog ponašanja, naročito u poslednjim nedeljama i danima kampanje.

Na mitinzima, u intervjuima i na društvenim mrežama, izgleda da uživa u upotrebi nepristojnog jezika od kojeg su političari u prošlim vremenima zazirali. Ponovo je objavio rasno i seksualno obojene uvrede na račun Harisove na svojoj platformi "Truth Social", a malo je učinio da umiri ili obuzda mase koje skandiraju psovke o ljudima s kojima ima nesuglasice.

Ove nedelje, Tramp je govorio na katoličkom dobrotvornom događaju i stajao nekoliko metara od nadbiskupa Njujorka kada je psovao dok je vređao Bila de Blazija, bivšeg gradonačelnika Njujorka.

"Bio je užasan gradonačelnik. Zabole me dupe da li je to komedija ili nije", rekao je Tramp.

(Telegraf.rs)