Izraelci objavili video Sinvara u tunelu: "Planirao je napad, pa pogledajte šta on i njegova porodice nose"

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen/Twitter/ LTC Nadav Shoshani

Pukovnik Nadav Šošani, međunarodni portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF), objavio je u subotu snimak s kojeg je skinuta oznaka poverljivo, a na kojem se navodno može videti šta je nedavno ubijeni vođa Hamasa Jahja Sinvar radio dan pre nego što je Hamas 7. oktobra prošle godine napao Izrael.

Šošani tvrdi da je snimak koji su, čini se, snimile sigurnosne kamere u jednom od Hamasovih tunela, načinjena nekoliko sati pre Hamasovog napada na Izrael.

Na snimku se može videti kako Sinvar nosi vreće, vodu, jastuk i nešto za šta Šošani kaže da je televizor.

Portparol IDF-a Daniel Hagari tvrdi da se tunel koji se može videti u videu nalazi ispod doma Sinvara u Gazi.

"Satima su bili sami. Sinvar i njegov sin hodaju tamo-vamo, opremaju se hranom, vodom, jastucima, televizorom, dušecima i drugim proizvodima za dugačak boravak u tunelu", rekao je Hagari.

"Satima pre masakra, Sinvar je brinuo samo o sebi i svojoj porodici dok je slao teroriste da ubijaju izraelsku decu, žene i muškarce", dodao je Hagari.

Hagari je utvrdio da su izraelski vojnici uspeli da pronađu Sinvarovo skrovište u Han Junisu, a portparol IDF-a kaže da je to ličilo na podzemnu tvrđavu. U njoj su Izraelci pronašli toalete, tuš, kuhinju, krevet, uniforme, sefove, dosta gotovine i dokumenta.

(Telegraf.rs)