Žena pokazala obezbeđenju na aerodromu slike s letovanja, zbog jednog detalja je odmah uhapšena

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-ilustaracija: Shutterstock

Larisa Lins (27) presretnuta je u avgustu na aerodromu u Mančesteru nakon što je doletela iz Brazila. Ona je insistirala da je u Veliku Britaniju došla na odmor jer je želela da obiđe lepa mesta. Međutim, kada je policiji pokazala fotografije sa odmora, oni su odlučili da je odmah uhapse.

Naime, na jednoj od fotografija, pronađene su bele kuglice, za koje je policija posumnjala da su narkotici.

Tužilac Dejvid Toal izjavio je da je Larisa 24. avgusta ove godine doletela iz Sao Paula u Mančester preko Francuske i Portugala, noseći samo malu roze torbu kao prtljag.

Razgovarala je sa službenicima granične policije preko prevodioca, navodeći da je to njena prva poseta zemlji.

Njima je ponovila da je došla u Veliku Britaniju da "prošeta i istraži lepa mesta".

Larisa je polcajcima ispričala da je sama spakovala svoj kofer i negirala da je unosila bilo šta ilegalno u Veliku Britaniju.

"Dobrovoljno je dala svoj telefon da pokaže policajcima slike koje je snimila u Francuskoj. Policija je na jednoj od fotografija ugledala bele kuglice za koje su posumnjali da je kokain. Ona je odmah uhapšena. nakon toga je policiji priznala da je juče progutala paketiće sa drogom i da se oni još nalaze u njenom telu. Odvedena je u bolnicu Vajtenšo gde je, u nekoliko navrata izbacila iz sebe", relao je tužilac.

Daljom inspekcijom, policajci su otkrili dodatne kuglice skrivene u njenom grudnjaku. Ukupno je oduzeto 99 paketića, ukupne težine 1,1.

Na suđenju je rečeno da je ulična vrednost zaplenjene robe oko 80.000 evra.

Osuđena je na tri godina zatvora.

(Telegraf.rs)