Lina (15) nađena mrtva godinu dana nakon nestanka: Smrt tinejdžerke potresla zemlju, ova 3 pitanja muče sve

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Privatna arhiva

Devojčica Lina (15) iz Francuske, koja je nestala u septembru prošle godine, pronađena je mrtva 16. oktobra. Vest je potresla naciju, koja želi da sazna šta se desilo tinejdžerki. Glavni osumnjičeni za njen nestanak oduzeo je sebi život pre par meseci.

Linino telo, koje se vodila kao nestala od 23. septembra 2023. godine, u departmanu Donja Rajna na istoku Francuske, pronađeno je u sredu, 16. oktobra u reci u blizini Nijevre.

Otkriće je dovelo do kraja duge misterije, ali je donelo i niz pitanja.

Linino telo pronađeno je u šumovitoj i izolovanoj oblasti "potopljeno u potok koji se nalazi ispod nasipa" više od 400 kilometara od mesta gde je tinejdžerka nestala.

Vozilo koje je koristio Semjuel Gonin, glavni osumnjičeni koji je izvršio samoubistvo prošlog jula, "geolocirano je na ovoj lokaciji 24. septembra 2023, dan nakon nestanka tinejdžerke".

Ovo su pitanja koja muče sve:

Zašto je Semjuel bio u tom regionu?

Prošlog jula, tužilaštvo u Strazburu je najavilo "veliki iskorak" u istrazi. DNK tinejdžerke pronađen je u automobilu, svetlosivoj Ford Pumi, registrovanom u Nemačkoj i ukradenom. Prvi put se u istrazi pojavio glavni osumnjičeni: Semjuel Gonin, vozač vozila u kome je identifikovan Linin genetski profil. Ubio se 10. jula u svojoj kući.

Zašto je Semjuel Gonin bio u regionu? Ovi razlozi ostaju "slepa tačka" u ovom slučaju, objasnio je javni tužilac prošlog jula na konferenciji za novinare.

"Nemamo dokaza da je poznavao ovo mesto" i "ništa zajedničko između Line i Semjuela Gonina, osim ovog mesta sastanka", nije identifikovano, dodao je.

Foto: Police

Sudija je takođe priznao da će "određeni broj pitanja verovatno ostati bez odgovora zbog smrti Gonina". Semjuel Gonin izvršio je samoubistvo prošlog jula.

Šta je podstaklo Semjuela Gonina da deluje?

U gepeku vozila glavnog osumnjičenog pronađena su dva konopca. Na jednom od njih pronađen je generički profil tinejdžerke i Semjuela Gonina.

"Sve je stoga imalo tendenciju da pokaže umešanost Semjuela Gonina", dodao je sudija.

Profil osumnjičenog, međutim, postavlja dodatna pitanja. Čovek je trebalo da se pojavi pred sudom 22. jula za dve nasilne pljačke počinjene 25. avgusta 2023. u Bezansonu.

Mesec dana pre Lininog nestanka, dok je lutao i patio od zavisnosti od droge, pokušao je da ukrade torbu pre nego što je napao lokalni supermarket. Međutim, ništa nije ukazivalo na ovakvu otmicu.

Istražitelji ni danas ne znaju da li je Semjuel Gonin izvršio samoubistvo jer se osećao sateranim u ćošak i video da se omča steže kako je istraga o Lininom nestanku napredovala.

Gde je Linin mobilni?

Telefon tinejdžerke nije pronađen od njenog nestanka, izvestio je prošlog jula vršilac dužnosti javnog tužioca Strazbura.

U njenoj torbici, koja se nalazila u kaseti vozila kojim je upravljao Semjuel Gonin, identifikovana je samo maska njenog telefona.

(Telegraf.rs)