Dečak (1) umro od fentanila u vrtiću, muž vlasnice osuđen na 45 godina: Čuvao drogu tamo gde deca spavaju

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-kolaž: Twitter/@NYPDnews, gofundme.com/Otoniel Feliz Samboy

Suprug vlasnice obdaništa u Bronksu u Njujorku, Feliks Erera Garsija, u kojem je beba preminula od fentanila prošle godine, osuđen je pred federalnim sudom na 45 godina zatvora zbog skladištenja više od 11 kilograma fentanila i heroina u vrtiću.

Erera Garsija je osuđen u sredu, a izjasnio se krivim po federalnim optužbama u vezi sa trgovinom drogom, prenela je televizija Ej-Bi-Si (ABC).

Tužioci su rekli da je Erera Garsija pobegao iz obdaništa, noseći dve velike torbe za kupovinu dok su deca bila pod dejstvom droge u septembru prošle godine.

Foto: NYPD

Jednogodišnji Nikolas Dominici je preminuo, a još troje male dece, uzrasta od osam meseci do dve godine, hospitalizovano je zbog dejstva fentanila, saopštila je policija.

Erera Garsija je pobegao u Meksiko nakon smrti bebe i uhapšen je posle jednonedeljne potrage.

Foto: NYPD

On je zajedno sa kriminalnom grupom držao više od 11 kilograma fentanila i heroina u tajnim pregradama smeštenim ispod podnih pločica u igraonici u kojoj su se deca svakodnevno igrala, jela i spavala, naveli su tužioci, ukazujući da je na taj način bezobzirno dovodio bebe u rizik od izlaganja fentanilu.

Foto: Tanjug/ NYPD via AP

(Telegraf.rs/Tanjug)