Pronađena deca balkanskog tajkuna za kojom se tragalo danima: Zna se gde su sada

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Privatna arhiva/Poliția Română

Deca balkanskog tajkuna Adrijana Martijana, za kojima se tragalo danima, pronađena su i na bezbednom su.

Kako javljaju mediji, deca uzrasta 7, 9 i 11 godina su nakon pronalaska sa ocem, poznatim rumunskim biznismenom.

Troje mališana nestalo je u ponedeljak iz njihovog doma u Santandreji, u trenutku kada ih je čuvala dadilja. Policija je odmah pokrenula opsežnu potragu sa psima tragačima, ali od dece nije bilo traga. Kako su roditelji rastavljeni i bore se za starateljstvo, pljuštale su optužbe o otmici.

Tajkun je čak u jednom trenutku, dan nakon nestanka objavio video, koji je navodno dobio, na kojem se vide dečica kako majku optužuju da je "organizovala neke ljude da ih uzmu".

"Nećemo da dođemo kod tebe. Ovi ljudi su nas lagali da nas vode kod tate, a hteli su kod tebe da nas dovedu", rekla su deca na snimku.

Rumunski mediji pišu da skandal između roditelja tinja već neko vreme. Ističu da su oba roditelja bila pod lupom zbog sudskog procesa oko starateljstva, a juče je ponovo trebalo da se pojave pred sudom.

Ocu mališana je bilo zabranjeno da prilazi deci, a on je, da ne bi prekršio mere, preselio u prikolicu udaljenu 100 metara od kuće u kojoj su bila deca koje je čuvala dadilja. Adrijan Martijan je čak optužio bivšu suprugu da ga je pratila i dronom da vidi da li će se približiti deci i prekršiti zabranu.

Sud je navodno u jednom trenutku odlučio da majka treba da brine o deci, ali su oni navodno odbijali da da ostanu sa njom već su zahtevali da ostanu uz dadilju. Čitav slučaj pomno prati i Centar za socijalni rad.

Nije poznato gde su deca bila prethodna tri dana, ni kada su tačno pronađena.

(Telegraf.rs)