Zavoleli su se na prvi pogled, planirali venčanje za novembar, a sad se skuplja novac za sahranu cele porodice

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: gofundme.com

"Ali i Noks trebalo je da se venčaju na maloj ceremoniji 9. novembra. Slomljeno nam je srce što se okupljamo, umesto toga, da oplakujemo njihov odlazak", piše utučena porodica.

U njihovim maštanjima Noks Petrući i Alison bili su na svom venčanju, plešući. Bezbrižno bi plesali, s osmehom na licu, okruženi Alisoninim sinovima Feliksom (9) i Lukasom (7), prijateljima iz cele zapadne Severne Karoline i rodbinom iz cele zemlje.

Taj bi ples usledio nakon govora malog Feliksa, koji je planirao da započne svoje izlaganje pred oko 50 svatova rečima:

"Hvala svima što ste nam se pridružili ove svečane večeri..."

Pre toga bi Noks u potpuno novom tamnoplavom odelu i šalu i Alison u vezanoj bluzici i belim pantalonama stajali u seni planine Mont Mičel u Severnoj Karolini i izrekli svoju večnu ljubav jedno drugome. O tim trenucima maštali su više od godinu dana.

Međutim, 27. septembra, nešto više od šest nedelja pre venčanja, uragan Helena izazvao je bujicu koja je inače mirnu reku ispred njihove kuće u Grin Montejnu pretvorila u divlju i smrtonosnu reku. Umesto da dalje planiraju venčanje, sada je taj dan rezerviran za četiri sahrane, piše The News & Observer, a prenosi Večernji list. Noks je imao 41 godinu. Ali je imala 35.

"Ovo je kao loš film", rekla je veoma utučena Noksova sestra Brijana iz svog doma u Kaliforniji. "Kao da sada ne govorim o stvarnom životu."

Noks i Alison upoznali su se 2019. kad su se oboje zaposlili u prodavnici pčelarske opreme. Ubrzo su počeli da izlaze, a potom i da žive zajedno. Do prošle godine izgradili su život koji su želeli - toliko da je 11. juna 2023. godine Noks stavio na Alisonin prst prsten koji je sam izradio.

"Upravo sam ovu prekrasnu osobu učinio svojom verenicom", napisao je Noks u poruci sestri ispod selfija para kako pokazuju prsten.

Nažalost, lepu ljubavnu priču prekinuo je uragan Helena, koji je u septembru pogodio jugoistok Sjedinjenih Država, usmrtivši više od 100 osoba u šest saveznih država, usled čega su stradale komunikacije, a milioni ljudi ostali bez struje. Noks i Alison nastradali su 27. septembra kad su svojim automobilom pokušali da napuste svoj dom za vreme uragana. Dok su se vozili kroz poplavne vode njihov je automobil počeo da pluta. Kad je porodica izašla iz automobila, kako bi se pokušala vratiti u kuću, odnela ih je reka.

Njihova porodica pokrenula je akciju na GoFundMe kako bi se organoizovala sahrana, a do sada su prikupili više od 73.000 američkih dolara.

(Telegraf.rs)