Anđelika audijem pokosila Matiju (2) i njegovu porodicu, snimljeno kako divlja kolima: Dobila je sramnu kaznu

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Privatna arhiva

Nemica Anđelika H. osuđena je za ubistvo troje ljudi nakon što je svojim audijem A3 divljala kroz italijanske Alpe i pokosila porodicu.

Ona je u julu 2023. godine ubila celu porodicu u Santo Stefano di Kadore, a sud ju je zbog toga osudio na četiri godine i tri meseca kazne u psihijatrijskoj klinici u blizini Verone.

Anđelika, poreklom iz Donje Bavarske, napustila je roditeljsku kuću u oktobru 2022. godine i audijem A3 obišla celu južnu Evropu. Umela je i da prenoći u kolima.

Nadzorne kamere uspele su da zabeleže samo četiri sekunde ranije pre nego što je automobilom pokosila oca Marka (48), baku Mariju (65) i dečaka Matiju (2), piše Bild.

Nesreća se dogodila 6. jula 2023. godine kada je kroz grad Veneta prošla brzinom do 90 kilomentara na sat i na pešačkoj stazi udarila tročlanu porodicu, kao i majku Elenu P. koja je jedina preživela. Otac, baka i dečak su preminuli na licu mesta.

Na snimcima sa kamere se vidi kako je Nemica prethodno divljala po putu, a kada su je uhapsili, bilo je primetno da joj je psihičko stanje narušeno.

U trenutku hapšenja nije bila pod uticajem droge ili alkohola, a navodno se nije sećala ničega vezanog za nesreću. Kao komentar na to što je uradila rekla je da ima "mehanički kvar" na kolima, a sumnja se da je koristila mobilni telefon tokom vožnje.

Foto: Privatna arhiva

Žena se od početka nalazi na lečenju na klinici Ronco al'Adige, a prema presudi joj je dozvoljeno da izlazi iz bolnice ali mora biti tu u periodu od 20 časova uveče do 8 časova ujutru.

Međutim, zahtev njenog advokata da je vrate u Nemačku nije dozvoljen.

Anđelika će se u Italiji suočiti sa još dva optuženička postupka i to zbog napada na osoblje u ženskom zatvoru kao i pružanje otpora policiji u Bolcanu u maju 2023. godine.

"Neprihvatljivo je da naš trentni pravosudni sisem tumači ubistva u drumskom saobraćaju kao zločine koji zaslužuju malu kaznu i ostavljaju ovakvu nepravdu", rekla je Elena P. koja je izgubila sve članove porodice.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je mali Matija, sa majkom, ocem, bratom i bakom šetao uskim trotoarom gradića u koji su došli na odmor.

Matiju je majka Elena gurala u kolicima, dok je njegov brat vozio bicikl, kada je na njih naleteo audi.

Matija je davao znake života kada su spasioci došli na lice mesta, ali je nažalost preminuo ubrzo nakon dolaska u bolnicu. U nesreći su stradali i njegov otac Marko Antonielo (48) i njegova baka Marija Gracija Zuin (65).

Italijanski mediji pišu da su tela pronađena 30 metara dalje od tačke udesa.

(Telegraf.rs)