Ubio sina (2), pa drugo dete pozvao u goste? Novi detalji stravičnog zločina kod granice sa Hrvatskom

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Yuri Arcurs / Panthermedia / Profimedia

T. D. (37), koji se sumnjiči da je pištoljem za svinje ubio sina (2) u mađarskom selu nadomak granice sa Hrvatskom, navodno je nakon zločina pozvao starijeg sina da dođe na picu.

Telo mališana pronađeno je u kući u selu Žakanji u ponedeljak, a policija je pronašla i njegovog oca sa teškim telesnim povredama. Iako se u prvi mah verovalo da je otac pokušao sebi da presudi odmah nakon ubistva deteta, ispostavilo se da je dvogodišnji dečak ubijen još u petak, a da je otac digao ruku na sebe tek kada mu je policija zakucala na vrata nekoliko dana kasnije.

U međuvremenu je u kući kratko boravio stariji sin T. D., dok je ubijeno dete navodno bilo u drugoj sobi prekriveno čaršavom. Drugo dete je pozvao na picu i neko vreme se družio sa njim, kao da se ništa nije dogodilo. Nije poznato da li je u pitanju rođeni brat ubijenog dvogodišnjaka.

Takođe, spekuliše se da je planirao i da ubije bivšu suprugu, majku dvogodišnjeg deteta.

Celo selo u šoku

Meštani Žakanja kažu da je T. D. dobar, ali da je umeo da bude nezgodan kako popije. Ipak, niko nije verovao da bi ikada mogao da naudi detetu.

"U potpunom sam šoku zbog svega. Njegovi roditelji su pošteni ljudi, njegova majka je socijalni radnik u selu. Gotovo svi ga vole", rekao je komšija Ilija Krišoni.

Komšija Janoš Molnar ne može da dođe sebi nakon saznanja da je njegov maleni komšija ubijen. Ističe da je ranije T. D. radio kod njega i da je "dobra duša, koja bi za druge sve dala".

"Međutim, znao je da bude prek kad popije. Ne znam šta je dovelo do ovog... Viđao sam ga, dobro je brinuo o svojoj deci. Pa ja sam mu prodao tu kuću u kojoj živi", rekao je Janoš.

Ubijeni dečak je živeo sa majkom u mestu Čurgo, ali je posećivao oca. T. D. je dečaka trebalo da vrati majci u petak, ali i ranije je znao da dete duže zadrži kod sebe, zbog čega je dolazilo do svađa. Desilo se nekoliko puta da dečaka vrati dan ili dva kasnije, tvrdi tetka ubijenog dečaka.

Sestra osumnjičenog tvrdi da su on i bivša supruga delili starateljstvo, "ali da je ostalo da se sve još zakonski reši".

Kada T. D. nije vratio dete u petak, majka je pozvala policiju da ode do njegove kuće. Patrola jeste došla i kucala na vrata, ali niko nije otvarao. Pokušali su da uđu u kuću, ali je sve bilo zaključano.

Kako T. D. i dalje nije vraćao dete, majka je alarmirala centar za socijalni rad, a oni policiju, pa je patrola opet otišla do kuće 14. oktobra.

"Kada je shvatio da je policija ušla u kuću, pokušao je sebi da presudi", rekla je kratko tetka za medije.

(Telegraf.rs)