Komšije čule vrisak 2 dana pre Sarine (10) smrti, devojčicu su brutalno tukli: Šokantni detalji sa suđenja ocu

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Komšinica je čula vrisak nekoga u bolovima dva dana pre nego što je Sara Šarif (10) ubijena, rečeno je na sudu u Velikoj Britaniji u slučaju smrti devojčice koja je potresla naciju.

Na sudu su otkriveni jezivi detalji koji su prethodili smrti devojčice. Kako je rečeno, Sara je u nedeljama pre smrti tučena raznim predmetima, davljena, vezivana, paljena peglom i ujedana, prenosi Sky news.

Njeno telo je pronađeno u spavaćoj sobi na spratu na krevetu u kući u Sariju 10. avgusta prošle godine, nakon što je njen otac Urfan Šarif (42) nakon bekstva u Pakistan pozvao policiju i priznao da ju je ubio.

Na sudu je rečeno da je Sara pretrpela desetine povreda, uključujući modrice, opekotine i slomljene kosti u brutalnoj kampanji zlostavljanja u nedeljama koje su prethodile njenoj smrti 8. avgusta 2023.

Tužilac Vilijam Emlin Džons rekao je da je jedna komšinica čula vrisak dva dana ranije, koji je trajao nekoliko sekundi i iznenada je prestao.

"Zvučalo joj je kao vrištanje nekog ko je u bolovima i kako je rekla, nije zvučalo dobro", rekao je tužilac.

Foto: Tanjug/AP

Komšinica na prethodnoj adresi porodice rekla je da je čula lupanje i zveckanje uz zvukove dečjeg plača ili vriske, nakon čega je usledila "smrtno tiha" tišina, rečeno je na sudu.

Takođe je rekla da je čula ženski glas koji govori da "ućuti i ide u svoju sobu", uz razne psovke.

Prema rečima komšija, Sara je svake nedelje imala obaveze da iznosi smeće i prostire veš.

Tužilaštvo je reklo da je u januaru prošle godine Sara počela da nosi hidžab - jedini član porodice koji je to radio - kako bi sakrila povrede na licu i glavi od javnosti.

Nastavnici u Sarinoj osnovnoj školi uočili su modrice na njenom licu pre nego što je povučena na školovanje kod kuće u aprilu prošle godine, rečeno je na sudu.

Šarifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinaš Batul (30) i ujakom Faisalom Malikom (28).

Za svo troje optuženih se kaže da su odigrali svoju ulogu u nasilju i maltretiranju koje je rezultiralo Sarinom smrću pre nego što su sledećeg dana odleteli u Pakistan.

Otac priznao ubistvo nakon bekstva u Pakistan

Urfan Šarif je pozvao Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. avgusta prošle godine, kada su on i ostatak njegove porodice već bili hiljadama kilometara daleko.

U telefonskom razgovoru koji je trajao osam i po minuta, koji je pušten porotnicima na sudu, vozač taksija Šarif (42) rekao je operateru Hitne pomoći: "Ubio sam svoju ćerku."

"Zakonito sam je kaznio, a ona je umrla", rekao je pa dodao da je "bila nevaljala".

"Pretukao sam je. Nije mi bila namera da je ubijem, ali sam je previše tukao", rekao je on.

Policija je kasnije pronašla poruku napisanu njegovim rukopisom u kojoj je pisalo: "Ja sam Urfan Šarif koji je ubio svoju ćerku premlaćivanjem" i "Kunem se Bogom da moja namera nije bila da je ubijem. Bežim daleko jer se bojim."

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs)