Mladić ubijen zbog slušalica od 20 evra, uhapšen tinejdžer: Vraćao se sa posla, izboden par metara od kuće

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžer (19) uhapšen je zbog ubistva Manuela Mastrapaska (31) u Rocanu u području Milana u noći između 10. i 11. oktobra.

Manuel je upravo završio svoju smenu kao radnik magacina u supermarketu i vraćao se kući kada je naleteo na tinejdžera u crnom. On ga je izbo u grudi i naneo mu smrtonosnu ranu.

Tinejdžer je uhapšen i danas bi trebalo da bude saslušan na sudu, a sumnja se da je motiv ubistva pljačka.

Ubijen zbog slušalica?

Prema pisanju italijanskih medija, veruje se da su bežične slušalice od 20 evra motiv ubistva. Slušalice koje su pripadale žrtvi kasnije su pronađene u kontejneru za smeće u Rocanu. U kući osumnjičenog pronađene su pantalone koje su korišćene u noći zločina, oprane i osušene.

Osumnjičeni je nakon zločina pobegao vozom, planirao je da ode u Torino i odatle u inostranstvo, ali ga je policija zaustavila u Alesandriji i proverila. Tom prilikom je delimično priznao zločin.

"Uradio sam nešto glupo u Rocanu", rekao je on policajcima.

Karabinjeri su uspeli na snimku sa nadzorne kamere da identifikuju osumnjičenog, gde je on snimljen kako ide ulicom sa nožem u ruci. On je već imao dosije zbog krađe i pljačke.

"Nisam mislio da ga ubijem"

Osumnjičeni je rekao kako je izašao iz kuće da prošeta u 2.30 sati i poneo je sa sobom kuhinjski nož kako bi se "zaštitio" od bilo kakvih loših susreta u komšiluku.

Tada je video Manuela.

"Daj mi nešto, nešto novca", rekao je Manuelu.

Kada je muškarac to odbio, osumnjičeni mu je zgrabio slušalice, zbog čega je žrtva reagovala.

Tada ga je ubo nožem u grudi, ali nije shvatio težinu onoga što se dogodilo.

"Ostao je da stoji, nisam video krv, nisam mislio da sam ga ubio", rekao je on.

Kod kuće je rekao roditeljima da je udario čoveka, ali oni mu nisu verovali. Tek sledećeg jutra, uz vesti na televiziji, otac i majka su shvatili tragediju. Osumnjičeni je zatim pobegao i nameravao da zbriše u Francusku.

Pronašla ga je patrola karabinjera oko 2.50 u blizini tramvajske stanice. Odvezli su ga u bolnicu, gde je ubrzo preminuo. Manuel se vraćao nakon posla vraćao kući, gde je živeo sa majkom i bratom. Ubijen je nekoliko metara od svoje kuće.

(Telegraf.rs)