Milijarder jednim pogrešnim potezom "pukao" sve što je stekao: Bog nekretnina u Evropi rasprodaje imovinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder bio je primoran da rasproda svoju imovinu nakon što je zapao u milionske dugove jer je pozajmljivao novac od narko kartela.

Bob Bul, iz Velike Britanije, čije je bogatstvo procenjeno na dve milijarde funti nalazio se na mestu 88 na listi najbogatijih. U to vreme je govorio kako je svoj novac zaradio pretvarajući statične karavane u sela prepuna bungalova.

Otac dvoje dece je bogatstvo potrošio na raskošnu kuću u blizini Sautemptona, u Hempširu, i nekoliko skupih automobila koji su sada vraćeni jer je milijarder u navodnim dugovima u iznosu od 725 miliona funti.

"Ovi ljudi su me doveli do granice, postao sam žrtva kriminala, bankrotirao sam", rekao je Bul, poreklom iz Mančestera, koji tvrdi da je narko-banda Kinahan kartel imala veze sa njegovom propasti.

On je vodio posao sa nekretninama u Evropi, kada se zajmodavac povukao u poslednjem trenutku i naterao ga da vuče nesmotrene poteze. Naime, on je iz očaja pozajmio tri miliona funti od člana organizovane kriminalne rupe, za kojeg se pričalo da je povezan sa kartelom Kinahan.

Novac je trebalo da vrati u roku od četiri nedelje sa kamatom, što je izmaklo kontroli i rezultiralo da je na kraju mora da vrati 42 miliona funti. Često su ga na to podsećali pretnjama o kidnapovanju, piše Metro.

Njegova kuća, u kojoj je do skoro živeo sa porodicom, nalazi se na tržištu za šest miliona funti.

Sudski dokumenti iz decembra pokazali su kako se gospodin Bul nadao da će ući u aranžman da otplati svoje dugove sa samo 0,25 odsto.

"To nije sjajan povratak, ali jeste dobar korak ka otplati duga", rekao je Bulov advokat Ben Čener.

(Telegraf.rs)