Devojka (27) umrla u kancelariji: "Prvo je pala u nesvest, nisu hteli da zovu hitnu, nisu je ni kući pustili"

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Devojka (27) preminula je u svojoj kancelariji u Bukureštu od posledica srčanog udara, a prethodno je šefovi, iako se žalila da joj je veoma loše, nisu pustili da ode kod lekara.

Prema pisanju medija, devojka je na početku radnog vremena, pre nekih desetak dana, izgubila svest. Međutim, njeni nadređeni su odbili da pozovu hitnu pomoć, niti su pustili mladu ženu da ode kući.

Tek nakon što je drugi put pala u nesvest pozvali su lekare, ali je već bilo prekasno.

Prema pisanju Observatora, u pitanju je kompanija koja broji oko 100 zaposlenih i do nedavno je veći deo njih radio od kuće. Međutim, nedavno je svima naređeno da se vrate u kancelariju, što je dovelo do sukoba i brojnih otkaza.

"U pitanju je izdavačka kuća u Bukureštu. Devojci je pozlilo prvi put oko 11 sati. Izgubila je svest, ali niko nije hteo da zove hitnu pomoć, a ona se ubrzo povratila. Nije je niko ni poslao kući", tvrdi za Observator očevidac tragedije.

Prema navodima, devojci su navodno dali tablete kalcijuma, a devojka je oko 13 časova opet izgubila svest.

"Ona je samo pala sa stolice i počela da povraća. Tek tada su kolege pozvale hitnu pomoć. Kada su lekari došli otpočeli su reanimaciju, jer nije imala svest i više nije disala", tvrdi svedok.

Ubrzo je stigla još jedna ekipa hitne pomoći, ali nakon sat vremena reanimacije lekari su mogli samo da proglase smrt. Telo je preneto na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kolege tragično stradale devojke kažu da je ona bila pretovarena poslom i stalno pod strestom. Od kuće je, kao i oko 100 njenih kolega, radila poslednje četiri godine. Pre oko mesec dana menadžment im je naredio da se svi vrate u kancelarije.

Tada su, prema navodima, pritisci postali još jači.

"Zahtevali su od radnika da rade prekovremeno, a to im pritom nije bilo plaćeno", tvrdi svedok.

Prema pisanju Observatora, iz izdavačke kuće nisu bili dostupni za komentar.

(Telegraf.rs)