Drvoseča izgubio obe noge 15 minuta posle dolaska na novi posao prvog radnog dana: Džon je nastavio da se bori

A. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Džon O’Nil (33) nastavio je da se bori iako se sudbina žestoko poigrala sa njim.

Naime, on je izgubio obe noge u nesreći sa drobilicom koja se dogodila svega 15 minuta po dolasku na svoj novi posao prvog radnog dana.

Džon je ubacivao grane u mašinu u Longmontu kada se grana oblikovana kao riblja udica uhvatila za njegov nadzorni uređaj na nozi, koji je morao da nosi po naredbi suda i povukla ga unutra.

Oštrice su mu povredile prste, stopalo, zglobove i noge, piše "Indipendent". Džon je tek 15 minuta bio na svom novom poslu, prvog dana tog kobnog 24. septembra.

"Nešto se dogodilo u mom mozgu gde sam shvatio da sam u strahu za mnogo više od samo gubitka noge ili stopala", rekao je O’Nil za "Denver Post".

Zatim je uhvatio ivicu drobilice pokušavajući da se zadrži. Njegove kolege ga nisu odmah čule kako viče tražeći pomoć zbog zaštitne opreme za uši.

"Bilo je potrebno vreme pre nego što su moji radnici shvatili šta se dešava", kaže on i nastavlja:

"Bol je bila... skoro da je nisma osećao. Nisam stvarno osećao bol koliko sam znao da sam u nevolji. Vrlo brzo je postala borba za život".

Kada su ga radnici konačno izvukli, oštrica je bila do njegove srednje butine. Policija je stigla na mesto nesreće i odvezla ga u lokalnu bolnicu. Zatim je prebačen u bolnicu Sent Entoni u Lejkvudu (Kolorado).

Na putu do bolnice on je doživeo kliničku smrt.

"Srce mi je stalo. U suštini su mi zamenili svu krv u telu", dodao je O’Nil.

Njegove noge su kasnije amputirane iznad kolena. O’Nil je tek kada se probudio u bolničkom krevetu dan nakon nesreće shvatio šta se dogodilo.

Njegova porodica je hitno došla da mu bude da podršku. Kada je njegova majka saznala šta se dogodilo, bila je toliko u panici da su je lekari primili u bolnicu na tri dana.

O’Nil nije želeo da imenuje svog poslodavca niti da kaže da li planira da pokrene pravne postupke protiv kompanije. Planira da dobije proteze i posveti više vremena volontiranju.

Nada se da će mu njegova nova platforma pružiti priliku da se zalaže za pitanja koja su mu važna, uključujući suzdržavanje od zavisnosti od droga i alkohola. "GoFundMe" stranica postavljena kako bi se O’Nilu pomoglo u ostvarenju njegovih budućih ciljeva prikupila je više od 27.000 dolara od postavljenog cilja od 30.000 dolara.

(Telegraf.rs)