Svađa u saobraćajnom haosu završena ubistvom i ranjavanjem: Policija traži pomoć građana

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Jedna osoba je poginula, a druga je hospitalizovana nakon pucnjave zbog svađe u saobraćaju na auto-putu 5 u Bojl Hajtsu, što je nateralo uplašenog vozača, koji je bežao kako bi spasao život, da uleti u saobraćaj iz suprotnog smera i sudari se sa nekoliko vozila u četvrtak.

Incident, koji je zarobio hiljade vozača na severnoj traci auto-puta 5 na nekoliko sati, dogodio se malo posle 16 časova, prema zvaničnicima, prenosi KTLA 5.

Nije jasno kakva je tačno svađa izazvala incident u saobraćaju između dva muškarca u tamnom "dodž durangu" i vozača i putnika u zlatnom "kadilaku", ali situacija je brzo postala smrtonosna.

"Putnici iz 'dodža' su izašli i počeli da pucaju na putnike u zlatnom 'kadilaku'. Vozač 'kadilaka' je uspeo da okrene vozilo i vozi unazad", rekao je poručnik CHP-a Bob Parvis.

Putnik u "kadilaku" je ubijen, dok je vozač teško povređen.

Snimci iz vazduha, koje je zabeležila ekipa Sky5, prikazuju "kadilak" koji se sudario sa nekoliko vozila, uključujući i belog "teslu" sa kamerama, što bi moglo biti ključ za istragu.

"Rade na tome da povrate taj snimak, što je od ključne važnosti", dodao je poručnik Parvis. "Zato, bilo ko ko ima 'teslu', ili kamere na kontrolnoj tabli, ako može neka nas kontaktira."

"Tesla", kao i nekoliko drugih vozila, uključujući i bordo "dodž čelindžer", prikazani su sa značajnim oštećenjima od sudara sa "kadilakom", koji se zaustavio u suprotnom smeru na unutrašnjem delu puta.

Snimci Sky5 prikazuju beli čaršav postavljen preko suvozačevog sedišta u "kadilaku" gde je bio nastradali putnik, dok stanje vozača nije odmah bilo poznato.

Nisu objavljeni podaci o identitetu dve žrtve.

Osumnjičeni za pucnjavu opisani su kao dva muškarca latinoameričkog porekla, za koje se veruje da su naoružani pištoljima, koji su ispalili pet do šest metaka na prepunom auto-putu 5 pre nego što su uspeli da pobegnu.

"To je apsolutno opasno za javnost", rekao je poručnik Parvis. "Imate vozila koja su zaustavljena u sporom saobraćaju u četiri ili pet sati popodne na glavnom putu, ljudi izlaze i prilaze automobilu i pucaju na druge – to je štetno po javnu bezbednost."

Istražitelji su kasnije viđeni kako pretražuju auto-put, tražeći dokaze o pucnjavi i ispitujući svedoke.

Dok je scenario sa noćnom morom u saobraćaju trajao na severnom pravcu auto-puta I-5 vozila su stajala, a vozači bili zaglavljeni daleko iza auto-puta 605 zbog istrage.

(Telegraf.rs)