Jevrejka poslala snažnu poruku Hamasu: "Verovali ste da ćemo se uplašiti, ali smo ponosniji nego ikad"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelska influenserka koja je na društvenim mrežama poznata pod nadimkom "The Jewish Ginger" poslala je na godišnjicu terorističkog napada u Izraelu poruku Hamasovcima koja je postala viralna na internetu.

"Ovo je poruka za Hamasovce, ukoliko to niste, nastavite dalje. Zdravo, ja sam jevrejka i želim da znate da 7. oktobra, znate, onog dana kada ste pokušali da nas uplašite i ponizite i izazovete bol i neizmernu tugu. Vi tog dana to jeste učinili, ali ste učinili još nešto i želim da vam odam priznanje za to. Uspeli ste da podignete celu jevrejsku dijasporu, za svakog jevreja kog ste ubili 7. oktobra, probudili ste 100 ljudi", rekla je ona.

Devojka je zatim spomenula da su ujedinili celu jevrejsku zajednicu.

"Probudili ste u nama nešto zbog čega smo ponosni jer smo jevreji i zainteresovaniji za judaizam više nego ikada. Povezaniji smo sa našom jevrejskom domovinom više nego ikada. Probudili ste iskru koja je spavala u nama, a koju su imali naši preci koji su preživeli ljude kao što ste vi", rekla je devojka čiji identitet nije poznat.

"Verovali ste da ćemo biti uplašeni, ali umesto toga mi smo glasniji i ponosniji nego ikada. Naši preci su imali istetovirane brojeve na zglobovima, ali moja generacija ima istetovirano "yisrael chai" u našim dušama. Bez obzira šta pokušavate, uradite, slažete i pokušate da okrenete svet protiv nas, Izraelci će živeti i to vam obećavam", zaključila je devojka.

Njen video je za kratko vreme privukao veliki broj pregleda i komentara na društvenim mrežama.

Podsetimo, prva godišnjica terorističkog napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra prošle godine, obeležena je u ponedeljak.

Hamas je toga dana ubio 1.200 ljudi i uzeo oko 250 talaca.

(Telegraf.rs)