Amerikanac otkrio zašto je odbio da se evakuiše pre uragana Milton: "Sve ću dokumentovati u knjigu"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tampa Bay Times / Zuma Press / Profimedia

Ostrvo Marko koje se nalazi na jugozapadu Floride, bilo je jedno od onih za koje je zbog uragana Milton naređena hitna evakuacija.

Međutim, nisu svi ispoštovali ove naredbe.

Majkl Šon Komerford (65) otkrio je za CBS News da je odlučio da ostane da bi pazio na stan svojih roditelja. On je zaključan na 23. spratu zgrade u kojoj živi, dok su se njegovi roditelji evakuisali kod ćerke u Napulj.

"Spreman sam, ostrvo je zatvoreno. Imam hranu i vodu za naredna dva dana", rekao je on.

Majkl je ispričao da nije jedini koji je ostao u zgradi.

"Očekujem da će zbog uragana nestati struje. Osećam da ću da preživim. Znam da nismo najugroženiji, ali sigurno će biti neprijatno", rekao je on.

On je otkrio da sve što bude doživeo planira da dokumentuje i objavi knjigu o klimatskim promenama.

Podsetimo, Zvaničnici na Floridi čekaju dnevno svetlo kako bi mogli da procene štetu u svojim gradovima koju je počinio uragan Milton, koji nastavlja da se širi državom.

"Ne znamo šta ćemo videti kada osvane jutro", rekao je predsednik gradskog veća Tampe Gvido Maniskalko za CNN.

On je rekao da su vetrovi u toku noći bili "zastrašujući" i da nikada nije video niti čuo ništa slično iako je ceo život u Tampi.

Takođe je kazao da u krugu od 80 kilometara nema otvorene bolnice, jer su se bolnice u okrugu Šarlot i obližnjem Englevudu zatvorile uoči oluje.

Vremenska radio-stanica Nacionalne uprave za okeane i atmosferu koja prati sedam centralnih okruga Floride trenutno je isključena.

(Telegraf.rs)