Kamala Haris odbila da odgovori da li će napustiti Ameriku ukoliko Tramp pobedi na izborima

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Kamala Haris, potpredsednica SAD i kandidatkinja Demokratske stranke na predstojećim izborima koi će biti održani prvog utorka u novembru, nije odbacila mogućnost da napusti Ameriku ukoliko na glasnju izgubi od Donalda Trampa, bivšeg predsednika i kandidata Republikanske stranke.

Kamala Haris nije decidirano izjavila da će se iseliti iz Sjedinjenih Država, prenosi "Dailymail".

Ona je odbila da direktno odgovori na pitanje koje joj je postavio poznati radiljski voditelj Hauard Stern. Voditelj je otvoreni pristalica Demokratske stranke i podržava Kamalu Haris.

"Ako on pobedi, ne daj Bože, da li bi se osećala sigurno u ovoj zemlji? Da li bi ostala u ovoj zemlji?", upitao je Stern, misleći na Trampa.

Bivši predsednik je ranije zapretio zatvaranjem svojim političkim protivnnicima.

"Hauarde, radim sve što mogu da se pobrinem da on ne pobedi", odgovorila je Kamala Haris.

Stern, ipak, nije bio zadovoljan tim odgovorom.

"Pa, šta ako pobedi? Kako možeš biti sigurna? On kaže: 'Samo ću raditi šta god hoću ovaj put, znam šta treba da uradim'," rekao je voditelj.

Ovaj razgovor voditelja i kandidatkinje za predsednika SAD, izazvao je salvu oduševljenja kod pristalica Donalda Trampa na društvenim mrežama. Oni su uvereni u Trampovu pobedu i tvrde da bi Kamala Haris već sada trebalo da se izeli iz zemlje.

U odgovoru voditelju, Kamala Haris je ukazala na veliki broj republikanskih zvaničnika za nacionalnu sigurnost koji su se priključili njenoj kampanji jer veruju da Tramp predstavlja opasnost.

"Gradimo koaliciju ljudi koji su republikanci, nezavisni, demokrate, libertarijanci, sve Amerikanace koji se okupljaju da kažu, znate šta, ovi izbori su o stavljanju zemlje ispred stranke", izjavila je ona i nastavila:

"Ovo je pitanje da li želimo predsednika koji će se pridržavati zakletve da podrži i brani Ustav SAD, ili nekoga ko se stalno bavi laskanjem Vladimiru Putinu iz Rusije".

(Telegraf.rs)