Izabelu (2) očuh stravično maltretirao, njeno beživotno telo vozio danima u kolicima: Majka stajala i gledala

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvogodišnja devojčica Izabela umrla je nakon što ju je mamin dečko podvrgnuo stravičnom zlostavljanju nakon čega su njeno beživotno telo vozili danima u kolicima, saopštio je sud.

Skot Džef (22) osumnjičen je da je više puta tukao devojčicu zbog čega je zadobila nekoliko preloma i modrice, kao i da je terao da se tušira ​​hladnom vodom, rečeno je na sudu.

Majka devojčice, Čelsi Glison-Mičel (22) navodno je tokom brutalnog  zlostavljanja "stajala je po strani, posmatrala i ništa nije radila", dodato je na sudu u Ipsviču.

Veruje se da je Izabela umrla od zadobijenih povreda 26. juna prošle godine dok je boravila sa parom u gradskoj privremenoj smeštajnoj jedinici Ist Vile, u Sidegejt Lejnu.

Par je navodno držao njenu smrt u tajnosti i nastavio da gura njeno beživotno telo u kolicima sa kapuljačom koja joj je pokrivala lice.

Tužiteljka Seli Haus rekla je porotnicima da je majka priznala da je svesna šta je njen partner učinio.

"Tužilaštvo tvrdi da je Izabela Vijldon bila zdrava, zadovoljna, dobro negovana devojčica sve dok Skot Džef nije ušao u njen mladi život", rekla je tužiteljka Seli Haus, piše Metro.

"U vreme smrti imala je dve godine i devet meseci. Krajem maja 2023. godine par je zasnovao svoju vezu. Od tog vremena do svoje smrti, Izabela je bila podvrgnuta režimu eskalacije brutalnosti koji je bio bezosećajan, okrutan i na kraju fatalan", dodala je tužiteljka.

Rekla je da je Izabelina "majka Čelsi Glison-Mičel stajala po strani, posmatrala, ništa nije radila i dozvolila da se ovo desi“.

Tužilac je rekao da je tokom obdukcije na Izabelinom telu uočio "spoljašnje traumatske povrede mekih tkiva tela, uključujući glavu, vrat, trup, udove".

Izabela je zadobila prelome oba zgloba i "kompleksnu frakturu karlice koja uključuje nekoliko kostiju", rekla je tužiteljka na sudu i dodala da je devojčici ova povreda naneta verovatno "šutiranjem".

Ona je rekla da je njen uzrok smrti naveden kao "embolija koštane srži uzrokovana traumom skeleta".

Na sudu je izneto i da su Izabelin očuh Skot i majka bili konzumenti kanabisa zbog čega je često devojčica ostajala sama u sobi. Upravo takvoj jednoj sceni svedočio je i 14-godišnji dečak koji je boravio u hotelu sa mamom u isto vreme kao i Izabelini majka i očuh.

Dečak kaže da je video majku i očuha kako motaju džoint i izlaze iz hotelske sobe da puše, a kasnije je video i kako je Skot tokom šetnje ošamario Izabelu po licu zbog čega se malena rasplakala.

" Majka Čelsi je bila svedok čestog nasilja, ali očigledno nije uradila ništa i nije rekla ništa", objašnjava tužiteljka.

U glasovnim porukama na Skotovom telefonu pronađena je zabeleška gde on sam kaže da je "je**no ljut jer se Izabela upiškila uprkos naporima da je obuči da ide na nošu". Takođe, u telefonu je pronađen i snimak kako Izabela leži "nepomična u svom krevetiću".

Nakon što su je ubili, oni su devojčicu stavili u kolica sa kapuljačom preko lica i tako u nekoliko navrata vozili.

Istraga je i dalje u toku, a očekuje se da se suđenje nastavi za šest do osam nedelja.

(Telegraf.rs)