Kamala poseduje "glok" zbog samoodbrane i vežba u streljani: A Trampu će oduzeti dozvolu za oružje

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Kamala Haris, potpredsednica Amerike i kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima koji će se održati petog novembra, otkrila je da poseduje pištolj marke "glok".

Ona je tokom intervjua u emisiji "60 minuta", TV kuće CBS, navela da vatreno oružje poseduje dosta dugo. Kamala Haris je razgovarala sa voditeljem Bilom Vajtekerom, prenosi USA Today

"Posedujem pištolj verovatno iz istog razloga kao i većina ljudi. Zbog lične bezbednosti", rekla je Kamala Haris i dodala:

"Kopila sam ga pre više godine i pištolj stoji zaključan".

Kamala Haris je na iznenađenje mnogih otkrila da poseduje pištolj tokom debate sa bivšim predsednikom Donaldom Trumpom. Prema mišljenju većine ona je u toj debati ostavila mnogo bolji utisak od bivšeg predsednika.

Donald Tramp se prošle nedelje povukao iz tradicionalnog intervjua za emisiju "60 minuta". Kamala Haris je otkrila da poseduje pištolj marke "glok" i da ide u streljanu.

"Već duže vreme ga posedujem i koristim ga u streljani".

Kamala Haris se u gostovanju kod Opre Vinfri šalila da bi koristila oružje:

"Ako neko provali u moju kuću, biće upucan", rekla je ona dobivši aplauz publike.

Očekuje se da njujorška policija ukina dozvolu za posedovanje oružja Donaldu Trampu, nakon što je bivši predsednik osuđen po 34 tačke optužnice za flasifikovanje poslovnih dokumenata.

CNN je ranije preneo da je Trampova dozvola suspendovana u aprilu 2023. nakon što je protiv njega podignuta optužnica. To je standardna procedura u državi gde se dozvole za oružje često ukidaju nakon osude.

(Telegraf.rs)