"Ti si heroj!": Aleksandar sa samo 17 godina svakodnevno spasava živote, njegova poslednja akcija je sjajna

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Aleksandar ima 17 godina i postao je volonter u Službi hitne pomoći rumunske županije Vrancea. Već je aktivno uključen u rad službe hitne pomoći i pokazao se kao posvećen i angažovan mladić. Njegova poslednja intervencija bila je na nesreći u okrugu Buzau, gde je spasio živote.

"Dana 30. septembra 2024. u 13.10 sati dogodila se saobraćajna nesreća na putu E85, na izlazu iz Mihaileștija prema Buzauu, u kojoj je teretno vozilo sletelo s puta. Medicinski tim za prevoz VN 87 SAJ, koji je bio na putu za Bukurešt, bio je prvi koji je stao na mestu nesreće. Medicinski tim, sastavljen od vozača hitne pomoći i volontera, zatražio je pomoć hitnih medicinskih timova i započeo pružanje prve kvalifikovane pomoći žrtvi koja je zadobila višestruke povrede u saobraćajnoj nesreći. Žrtvu je preuzeo SMURD tim i transportovao u bolnicu. I ovog puta, naš volonter star 17 godina, Aleksandar, pokazao je da u svakom mladom čoveku postoji budući heroj", saopštila je Služba hitne pomoći županije Vrancea, javlja Antena Observartor.

Objava Službe hitne pomoći županije Vrancea na Fejsbuku prikupila je stotine lajkova i desetine komentara i deljenja. Aleksandar je dobio pohvale, reči zahvalnosti i priznanja od korisnika interneta koji nisu oklevali da pokažu koliko su ponosni na njega.

"Čestitamo Aleksandre! Ti si vredan, dostojan i strastven dečko! Budi zdrav! I neka ti Bog da snage za rad!", "Čestitamo, Aleks! Ti si heroj!", "Čestitamo, Aleksandre! Ponosni smo na tebe!", samo su neki od komentara podrške upućenih Aleksandru.

(Telegraf.rs)