Ucenjivao je snimcima, pretio joj: Grupno silovanje devojčice (12) šokiralo Beč, glavni osumnjičeni pred sudom

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Tokom nekoliko meseci, 19 migranata je navodno mučilo, zlostavljalo i silovalo 12-godišnju devojčicu u Beču. Glavni osumnjičeni (16) sada mora da odgovara na sudu za silovanje. Prema optužnici, sirijski izbeglica je takođe ucenjivao devojčicu tajno snimljenim videima zločina.

Prema informacijama Bilda, javno tužilaštvo u Beču je završilo istragu protiv mladića posle šest meseci. On je upoznao devojčicu u parku Helmut Zilk početkom 2023. godine, kada su razmenili Snapchat. Zatim se kaže da je nagovorio devojčicu da ode sa njim na gornju palubu garaže na glavnoj železničkoj stanici.

"Hajde da se j****o", rekao je devojčici, prema optužnici. Devojčica je odgovorila da radije to ne bi radila, ali je on ignorisao njne želje i napao je, čak i kada se žalila na bol.

U njegovu korist, istražitelji pretpostavljaju da nije znao godine devojčice. U javnom tužilaštvu kažu da ona izgleda starije od 12 godina.

Bild piše da joj je slao i poruke na WhatsApp-u u kojoj ju je ucenjivao na odnose. Jednu je poslao 26. aprila 2023. godine, u kojoj je rekao da će izbrisati video ako mu pruži oralni odnos.

Prema navodima tužilaštva, 16-godišnjak je kriv za krivično delo seksualne pretnje. Mladić negira sve zločine. Ako bude proglašen krivim, preti mu kazna do pet godina zatvora.

Sudu je već poznat osumnjičeni, koji je sa šestoro braće i sestara došao u Austriju 2015. godine, nakon obračuna sa žrtvom u martu. Napravio je zasedu devojčici u hodniku i smejao joj se. Žrtva je ranije objasnila sudiji zašto nije mogla da pobegne od bande tinejdžera.

"Uplašila sam se", rekla je ona.

Njen advokat Saša Flac nada se da će počinioci koji su zatvorili devojčicu u hotelsku sobu i snimili njeno grupno silovanje uskoro biti optuženi.

"Ona je odahnula zbog prve optužnice i nada se da će svi njeni mučitelji morati da odgovaraju pred sudom", rekao je za Bild bečki advokat.

(Telegraf.rs)