Farmeri u Južnoj Africi osumnjičeni da su ubili dve žene i bacili ih svinjama

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Farmeri u Južnoj Africi osumnjičeni su da su ubili dve tamnopute žene, a zatim njihove ostatke bacili svinjama.

Kako je preneo BBC, Marija Makgato (45) i Lucija Ndlovu (34) su navodno u avgustu došle da traže hranu u farmi Polokvane u severnoj Limpopo provinciji, kada su bile ubijene iz vatrenog oružja.

Njihova tela su zatim bila bačena svinjama u nameri da se unište dokazi o zločinu.

Očekuje se da sud donese odluku da li će odobriti plaćanje kaucije okrivljenima Zakariji Džonasu Olivieru (60) i njegovim radnicima Adrianu de Vetu (19) i Vilijamu Musori (50), u procesu za ubistvo, budući da se očekuje da će njih trojica podneti molbu sudu kada suđenje počne.

U toku prethodnih saslušanja održavani su protesti ispred suda, uz zahtev da im se ne odobri plaćanje kaucije.

Trojica okrivljenih se u sudu u Polokvaneu suočavaju i sa optužbama za pokušaj ubistva supruga ubijene Lucija Ndlovu, Mabutoa Nkube, koji je bio sa ženama na farmi 17. avgusta, kao i za posedovanje oružja bez dozvole.

Nkube je preživeo pokušaj ubistva, otpuzao je dalje od farme i uspeo je da pozove pomoć.

On je prijavio incident policiji, nakon čega su inspektori pronašli ostatke tela dve žene u svinjcu.

Partija Boraca za ekonomsku slobodu (EFF) je saopštila nakon što su ostaci tela žena nađeni, da farma treba da se zatvori, uz obrazloženje da se ne sme dozvoliti da se proizvodi sa te farme i dalje prodaju jer predstavljaju opasnost za potrošače.

Južnoafrička komisija za ljudska prava je osudila ubistva i pozvala na antirasistički dijalog između pogođenih zajednica.

(Telegraf.rs/Tanjug)