Kamala Haris ima 2 pastorka sa kojima neguje blizak odnos: Imaju poseban nadimak za nju, velika su joj podrška

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Kerstin Emhoff/Instagram

Potpredsednica SAD Kamala Haris otkako je postala kandidatkinja demokratske stranke na predsedničkim izborima, njen privatni život privlači veliku pažnju medija.

Ona je već deset godina u braku sa Dagom Emhofom koji ima dvoje dece iz prvog braka Eli i Kola.

Kamala je Dagovu decu upoznala posle dva meseca veze i od početka je imala vrlo blizak odnos sa njima.

"I dalje me zovu "Momala", to su mi ime dali i ja ga ponosno nosim", rekla je ona prošle godine u intervjuu za People.

Ona je takođe rekla da su oni predivna, talentovana i duhovita deca koja su izrasla u izuzetne ljude.

Kol Emhof (30)

Dag i njegova bivša supruga Kerstin dobili su Kola 15. septembra 1994. godine. Ime je dobio po džez muzičaru Džonu Koltrejnu. Kol je odrastao u Kaliforniji i imao je skoro 20 godina kada se njegov otac oženio Kamalom.

Kol je u razgovoru sa svojim ocem Dagom i sestrom za Glamour 2020. godine rekao da mu se Haris dopala od trenutka kada ju je sreo na večeri u The Reel Inn-u, i da ju je prvo upoznao kao maćehu, a ne kao političarku.

Kol je, međutim, dodao da je njena politička strana izašla na videlo za stolom kada su pričali o ozbiljnijim stvarima.

"Jako je zanimljivo kada je čujem kako javno govori ili čitam o njenoj politici", rekao je Kol.

On je pohađao Kolorado koledž na kom je 2017. godine diplomirao psihologiju.

Foto: Kerstin Emhoff/Instagram

Sada radi za Plan B Entertainment, producentsku kompaniju čiji je suosnivač Bred Pit.

Kol se oženio svojom dugogodišnjom devojkom, Grinli 14. oktobra 2023. godine. Kamala je predvodila ceremoniju, a nakon svečanosti rekla je da joj je taj momenat jako značio.

"Bilo je tako divno što su me zamolili da to uradim. Mi smatramo da je brak ne samo između to dvoje ljudi, već to znači i spajanje porodica", rekla je ona.

Na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji 2024. godine, Kol je napravio video o vezi svog oca sa Kamalom, počevši sa onim što je nazvao "sastankom na slepo koji je dramatično promenio sve njihove živote zauvek".

"Naša mešovita porodica nije navikla na politiku ili svetla reflektora, ali kada je Kamala postala senator, svi smo bili uzbuđeni što ćemo se pojačati. ​​Posebno moj tata. Onda je Kamala postala potpredsednica", rekao je Kol.

Ela (25)

Dag je 1999. godine u braku sa prvom ženom dobio i ćerku Elu. I ona je kao i brat dobila ime po džez muzičarki Eli Ficdžerald.

Kada je njen otac započeo vezu sa Kamalom, Ela je bila srednjoškolka.

Ela je sve vreme pomagala Kamali u kampanji, a bila je uz nju i kada je 2021. godine položila zakletvu kao potpredsednica SAD.

"Osetila sam veliko uzbuđenje i ljubav, ali i mali šok", rekla je Ela.

Foto: Vice President Kamala Harris/Twitter

Kada je Ela dipolomirala 2021. godine Kamala je bila uz nju, a taj trenutak podelila je i sa svojim pratiocima na Instagramu.

"Čestitam našoj ćerki Eli na diplomiranju. Jako sma ponosna na tebe. Nastavoi da sanjaš i budeš ambiciozna, ne postoji ništa što ne možeš da postigneš", napisala je Kamala.

(Telegraf.rs)