Dobila otkaz jer nije želela da budu intimni: Bivša stjuardesa iznela šok tvrdnje o vlasniku avio-kompanije

N. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivša stjuardesa Džeri Mekdonald izjavila je da ju je pokojni egipatski biznismen, vlasnik avio-kompanije "Fajer" Mohamed al Fajed otpustio nakon što je odbila seks sa njim, objavio je Skaj njuz.

Mekdonald, koja je radila u privatnoj avio-kompaniji Mohameda al Fajeda tvrdi da ju je on seksualno napao, a zatim otpustio zbog toga što je odbila da spava sa njim.

Ona je rekla u svom prvom intervjuu da se kada je imala 28 godina preselila iz Češira na severozapadu Engleske na jugoistok zbog posla stjuardese u kompaniji "Fajer", koja se sada zove Harrods Aviation, a da se ono što je smatrala poslom iz snova pretvorilo ubrzo u noćnu moru.

Foto: Daniel Hambury / PA Images / Profimedia

Mekdonald kaže da je Al Fajed insistirao da ga otprati iz Londona do hotela Ric na njegovom privatnom letu do Pariza i da je tokom prva dva leta sve bilo ograničeno na zagrljaj i poljubac u obraz, a da je tokom trećeg takvog putovanja "stavio ruku na njenu bluzu", nakon čega ga je odgurnula.

Bivša stujardesa je istakla da je dok je bila u jednom od Al Fajedovih apartmana u Londonu radi nekog "kancelarijskog posla" on tražio od nje da odu u spavaću sobu radi seksa, što je ona odbila dva puta, nakon čega je otpuštena posle samo pet meseci na tom poslu.

Ona kaže da joj je Al Fajed rekao, kada ga je odbila dok je drugi put bila u njegovom apartmanu, da je glupa devojka jer ju je pozvao zato što želi da ima seks sa njom i da ne želi da više radi u njegovim avionima i da može da radi u kancelarijama.

Mekdonald je rekla da ju je, međutim, Al Fajed otpustio oko nedelju dana nakon tog incidenta.

Advokati koji zastupaju navodne Al Fajedove žrtve kažu da se do sada javilo oko 60 žena.

Generalni direktor "Harodsa" Majkl Vord ranije je saopštio da je to bio sraman period u istoriji poslovanja te kompanije i da je, nakon što su nove detaljne informacije izašle na videlo u proteklih 18 meseci, uspostavila proces poravnanja osmišljen u konsultaciji sa nezavisnim spoljnim stručnjacima u parnicama koja su pokrenule žene koje su bile izložene seksualnom uznemiravanju da bi im bila pružena pomoć i podrška.

(Telegraf.rs/Tanjug)