Brodolom kod španskog ostrva El Heiro: Poginulo devet migranata, 48 nestalih

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Brodolom kod španskog ostrva El Heiro, poginulo devet migranata, 48 nestalih

Foto:Tanjug/AP

Najmanje devet migranata je poginulo, a 48 se vode kao nestali nakon što se u subotu ujutro prevrnuo čamac blizu španskog ostrva El Hiero, saopštili su spasioci, navodeći da ovaj incident preti da postane najsmrtonosniji u poslednjih 30 godina oko Kanarskih ostrva.

Hitne službe su uspele da spasu 27 od 84 migranta koji su pokušavali da se domognu španske obale, navodi se u saopštenju spasilačke službe i dodaje da su brodolomnici migranti iz Malija, Mauricijusa i Senegala, prenosi Rojters.

Navodi se da je spasilačka služba primila poziv sa čamca odmah posle ponoći po lokalnom vremenu i locirala ga je na oko četiri milje istočno od ostrva El Hiera, međutim brodić je potonuo tokom akcije spasavanja.

"Svi migranti na brodu su se prebacili na istu stranu čamca tokom spasavanja, što je dovelo do njegovog prevrtanja i svi su pali u more", rekao je Manuel Barozo, šef španske pomorske službe spasavanja.

"Vetrovito vreme i loša vidljivost su dodatno otežali spasilačku akciju. Devet tela je izvučeno, a hitne službe još uvek tragaju za ostalima", rekao je Barozo.

Tokom noći do Kanarskih ostrva su stigla još tri čamca sa ukupno 208 migranata, rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)