Serija eksplozija odjeknula u Bejrutu, izraelska vojska otkrila koji cilj je gađan

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto:Tanjug/AP

Više eksplozija odjeknulo je u Bejrutu oko 17.30 sati.

Kako javlja BBC, snimci pokazuju velike oblake dima u Dahijeu, uporištu Hezbolaha na jugu glavnog grada Libana.

Izraelska vojska (IDF) izdala je saopštenje nekoliko minuta pre ovih eksplozija, u kojem se navodi da "trenutno gađa terorističke ciljeve" koji pripadaju Hezbolahu na jugu Libana.

Nekoliko minuta nakon što je odjeknula serija eksplozija, IDF je saopštila da je gađan "centralno štab Hezbolaha" u libanskoj prestonici.

Kako je navedeno u saopštenju, štab je bio "ispod stambene zgrade" u predgrađu Dahije na jugu Libana.

Huti: Nastavljamo podršku palestinskom i libanskom otporu

Pokret Huta iz Jemena saopštio je da je izvršio raketni i dron napad na centralni deo Izraela, kao deo podrške koju su obećali "palestinskom i libanskom otporu".

U saopštenju, Huti – koji, kao i Hezbolah, imaju podršku Irana – naveli su da su ispalili balističku raketu na "vojni cilj" u Jafi, predgrađu Tel Aviva.

Ranije su izraelske snage saopštile da su presrele raketu ispaljenu iz Jemena tokom noći.

Huti – naoružana politička i verska grupa koja zastupa šiitsku muslimansku manjinu u Jemenu – takođe su saopštili da su lansirali dron prema Aškelonu, severno od Gaze.

U televizijskom govoru, vojni portparol grupe, Jahja Sarea, rekao je da snage Huta "neće prestati sa vojnim operacijama podrške u narednim danima dok se ne zaustavi agresija protiv Gaze i Libana", prenosi agencija Rojters.

Netanjahu: Ubili smo ili zarobili više od polovine Hamasa

"Ubili smo ili zarobili više od polovine Hamasa", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Izraelski premijer se danas obratio u Ujedinjenim nacijama. On je u govoru pred Generalnom skupštinom izjavio da se njegova zemlja bori za život, kritikujući, kako je rekao, "laži i klevete" koje su iznete o Izraelu.

(Telegraf.rs)