Mama Suzana udavila sinove Aleksandra i Majkla: Bila 30 godina na robiji, smatra da je spremna da izađe

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: South Carolina Department of Corrections

Suzana Smit je provela poslednje tri decenije iza rešetaka zbog toga što je udavila svoja dvoja dva sina, a navodno planira da uskoro bude slobodna zbog dobrog vladanja u zatvoru.

"Ona veruje da će biti slobodna za manje od dva meseca", rekao je njen rođak u interjvuu za američke medije.

Žena je ubeđena da verovanjem u nešto, to projektuje na stvarnost, zbog čega želi a "prizove" svoju slobodu u bliskoj budućnosti.

Suzana takođe smatra da je ona "malo drugačija od drugih ljudi zbog svoje traume iz detinjstva". Naime, ona je kao mala seksualno zlostavljana u svom domu.

"To ju je zaista pogodilo", dodao je rođak.

Smit je tvrdila da u trenutku nesreće, tačnije 1994. godine, kada je pustila da njen automobil potone u reku u Južnoj Karolini dok su u njemu bila njena dva sina - trogodišnji Majkl i 14-mesečni Aleksandar. Naime, dečaci su bili u svojim sedištima, takoreći zarobljeni i nemoćni da se spasu.

Suzana je u pismo novinarima, još 2015. godine, napisala da "ona nije čudovište koje društvo misli da jeste".

"Nešto je te noći pošlo po zlu. Nisam bila svoja. Nije bilo motiva jer to još nije bio plan. Nisam bila pri zdravoj pameti", napisala je, piše Fox news.

Tokom suđenja, psiholog odbrane je rekao da je 22-godišnjoj ženi konstatovan poremećaj zavisne ličnosti, koji predstavlja zapravo potrebu da "drugi budu odgovorni za najvažnije aspekte svog života". Tužioci su istakli da je majka ubila svoja dva sina samo nedelju dana nakon što je njen potencijalni partner, Tom Findlej, rekao u pismu da su njeni dečaci "prepreka".

Njen boravak u zatvoru nije bio "med i mleko", a 2000. godine je kažnjena disciplinski zbog seksa sa dva zatvorska čuvara. Takođe, kažnjavana je zbog posedovanja droge i samopovređivanja.

Međutim, Suzana je kasnije tvrdila da bila primorana na seksualni odnos jer je osećala da "nema izbora".

"Njen zatvorski dosije upućuje na to da ništa nije naučila tokom služenja kazne, osim da radi nezakonite stvari kao što je i tokom svesnog ubistva svojih sinova", rekao je Alfred Rou.

Međutim, Suzana je ubeđena da se u zatvoru promenila i da može da izađe iz zatvora, da napreduje.

Suzan Smit i njen muž pojavili su se na nacionalnoj televiziji i tvrdili da su njihova dva dečaka oteta.

Međutim, posle devet dana, Smit je priznala da je sama udavila dečake. Ona je osuđena za ubistvo, ali je pošteđena smrtne kazne, umesto toga dobila je doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 30 godina.

"Mislim da je vreme. Otplatila sam svoj dug. Zaslužujem da budem slobodna", rekla je Suzana samouvereno.

(Telegraf.rs)