Oglasio se sin muškarca koji je masakrirao celu svoju porodicu, a onda sebi presudio: "Jutros su svi vrištali"

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

"Jutros su svi vrištali", reči su 14-godišnjeg sina R.G. (52) sa Sardinije koji je prekjuče ubio suprugu, ćerku, desetogodišnjeg sina i komšiju, a ranio majku i na kraju izvršio samoubistvo.

Dečak je, zajedno sa svojom bakom, jedini preživeo masakr. Oboje su hospitalizovani nakon napada, ali su van životne opasnosti.

Nažalost, ono što će ga do kraja života mučiti jesu slike sa lica mesta i krici njegove umiruće porodice.

Ovaj 14-godišnjak je opisao krvavi pir u nekoliko reči karabinjerima na putu do bolnice, ali još uvek nije zvanično ispitan jer se čeka poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja.

Ono što je tinejdžer rekao je važno za razumevanje motiva masakra koji je i dalje obavijen velom misterije.

U narednih par dana biće obavljena odbukcija tela petoro žrtava i analiza pametnih uređaja koji su članovi porodice i komšija koristili.

Trenutno nema prethodnih prijava nasilja u proodici, a očigledno je i odnos sa ćerkom bio na zavidnom nivou - pre dve godine posvetila je ocu diplomski rad i nazvala ga "najvećom ljubavlju svog života".

Italijanski mediji prenose da je napadač bio "entuzijasta" i imao je dozvolu za rukovanje i nošenje oružja. Prema saznanjima iz policijskih izvora, sve žrtve su upucane u glavu.

Navodno, muškarac je komšiju poslednjeg upucao kada ga je sreo ispred kuće dok je ostatak porodice bio već ranjen.

(Telegraf.rs)