Ostaci deteta pronađeni u dvorištu kuće u Kanzasu: Žena tvrdi da je to njena ćerka, policija čeka analize

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Vlasti Kanzasa saopštile su da su pronađeni ostaci deteta u dvorištu jedne kuće ranije ovog meseca dok su reagovali na poziv zbog krize mentalnog zdravlja u toj kući. Jedna meštanka veruje da ostaci pripadaju njenoj mlađoj ćerki.

Policajci iz policijske stanice u Rouz Hilu u Kanzasu reagovali su na poziv 10. septembra, nakon što su obavešteni da je jedan stanovnik navodno pretio da će sebi naškoditi, potvrdila je policijska stanica za magazin People.

"Ova osoba je bila zabarikadirana u unutrašnjoj sobi i verovalo se da ima vatreno oružje", rekao je šef Tajlor Perlijer u izjavi za People. Policija je kasnije saznala da osoba nije imala vatreno oružje kod sebe. Nakon što su je pronašli, prevezena je u lokalnu bolnicu.

Dok su policajci bili u kući, navodno su saznali za prethodno ubistvo, navodi se u saopštenju policije.

Sledećeg dana, policija je otkrila ostatke "mlade osobe" u dvorištu, pri čemu je stanje raspadanja sugerisalo da su ostaci verovatno bili tamo "nekoliko godina", rekao je Perlijer.

Sada jedna meštanka tvrdi da ostaci pripadaju jednoj od njene biološke dece koja su živela u toj kući. Perlijer je u ponedeljak, 23. septembra, rekao da još nema potvrde o identitetu preminulog deteta.

Krista Helm je rekla da je sigurna da ostaci pripadaju jednom od njene tri dece koja su usvojena pre pet godina.

Perlijer je potvrdio da je Helmova imala tri biološka deteta u kući i da je izgubila roditeljska prava "nešto ranije", ali nije potvrdio vremenski okvir.

Iako vlasti još nisu identifikovale dete, Helmova je pokrenula GoFundMe stranicu za pravne troškove kako bi povratila svoje drugo dvoje dece, a za neidentifikovano ete tvrdi da je njena ćerka Natali.

Ona je rekla da se odrekla starateljstva nad svojom decom 2019. godine pošto se borila sa zavisnošću. Tvrdila je da su deca usvojena od strane stanara u kući u Rouz Hilu 2019. godine; Perlijer nije mogao potvrditi detalje o usvajanju dece.

Rekao je da se nadaju da će dobiti rezultate postmortem analize do kraja ove nedelje, a da će rezultati odrediti identitet žrtve i uzrok i vreme smrti.

On je rekao da trenutno nema slučajeva nestalih osoba u tom području i stoga nema posebnog slučaja koji su povezali sa pronađenim ostacima.

Trenutno nema osoba od interesa ili osumnjičenih, rekao je, jer bi to bilo "preuranjeno" pre nego što se identifikacija izvrši.

"Dok ne dobijemo forenzičku identifikaciju ostataka, naša istraga će ostati široka", rekao je Perlijer.

"Jednom kada budemo mogli da identifikujemo osobu koja je bila zakopana, imaćemo jasniji put u našoj istrazi."

(Telegraf.rs)