Ujak devojčice (12), ubijene u Mađarskoj, sve najgore priča o sestri Mariji: "Mi ćemo joj sahraniti dete"

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Pixabay

Ujak devojčice (12) koja je ubijena i ostavljena u šumi u Mađarskoj, optužio je svoju sestru Mariju da ne brine o deci i rekao za sestričinu Rebeku da je bila divno dete, iako je imala veoma teško detinjstvo.

Policija je uhapsila D. B. (32), koji je živeo sa porodicom ubijene devojčice, zbog sumnje da je dete zadavio u šumi. Nestanak male Rebeke je prijavila baka u subotu, a nakon što se dete nije vratilo kući od lekara.

Baka je rekla da je dan pre devojčica nagazila na ekser i da ju je D. B., kao prijatelj porodice odveo na previjanje. Međutim, kako se dugo nisu vraćali, a ona D. B. nije mogla da pronađe, alarmirala je policiju.

Oni su brzo ušli u trag D. B., koji je tad ispričao da je sa devojčicom bio u vezi, da su posle lekara otišli da se prošetaju po šumi i da su se posvađali, te da ju je u naletu besa zadavio i ostavio.

Ujak oštro demantuje navode osumnjičenog i govori da se Rebeka plašila D. B.

"Rebeku su svi obožavali, bila je divno dete. Nju je faktički baka odgajila. Moja sestra Marija je ostavila svoje petoro dece našoj majci. D. B. je zet Marijinog novog partnera, a moj brat ga je doveo kod moje majke pre par nedelja da ovde živi neko vreme jer nije imao gde. Rebeka ga nije volela, plašila ga se", priča ujak Zolt.

Ujak ubijene devojčice kaže i da je u selu odakle su običaj da se organizuje bdenje kada neko umre. Kaže da je cela porodica došla, ali ne i Rebekina majka Marija.

"Dete je živelo u siromaštvu od rođenja. Otac joj je umro pre nego što se rodila. Očuha je takođe izgubila. To je dete tragične sudbine. Obožavala je da se igra sa mlađom braćom i sestrama, bila je nežna prema svima, svi su je voleli", rekao je Zolt.

U selu Tisarad, odakle je ubijena devojčica, svi znaju da je porodica živela teško. Neki pričaju da je majka znala decu da tera da prose, a da je bilo dana kada ne bi imali šta da jedu.

Pričaju i da se ne zna od čega će dete sahraniti.

"Marija je rekla da neće da je sahrani, ali ovo nevino dete mora da bude dostojno ispraćeno. Sad je to na nama, skupićemo već nekako novac", rekao je rođak porodice koji nije hteo da bude imenovan.

Iz policije su rekli da je D. B. zadržan u pritvoru i da se u ovom trenutku samo tereti za krivično delo teško ubistvo. Iako selom kruže priče da je dete silovano pre nego što je zadavljeno, iz policije navode da u ovom trenutku D. B. ne terete za seksualno nasilje.

"Istraga je i dalje u toku", naveli su iz policije.

(Telegraf.rs)