Otkriveno kako je mali Luka, kojeg je nepoznati muškarac polio vrućom kafom u parku: Policija ga i dalje traži

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-ilustracija: Shutterstock

Devetomesečni dečak Luka Burgić preživeo je stravične opekotine nakon što ga je nepoznati muškarac 27. avgusta polio vrelom kafom u parku u Brizbejnu, a kako se veruje, on je odmah nakon incidenta odleteo iz Australije.

Luka je bio sa mamom i tatom na pikniku u parku Hanlon u Brizbejnu kada je nepoznati muškarac prišao grupi. On je dečaka polio kafom i pobegao sa lica mesta.

Policija Kvinslenda je odmah izdala nalog za hapšenje 33-godišnjeg muškarca koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i preti mu doživotni zatvor.

Luka je nakon incidenta prevezen u bolnicu u Kvinslendu gde je imao više operacija. Na svu sreću, operacije su bile uspešne i Luka je nedavno posetio parkić gde se sa sestrom igrao na ljuljaškama i toboganu.

Njegovi roditelji su opet uputili apel policiji u vezi sa hvatanjem napadača, za kog se sumnja da se nalazi van granica Australije.

"Želeli bismo samo malo uveravanja da smo na dobrom putu i da će nasilnik biti uhvaćen", rekao je Lukin otac.

Foto: Queensland Police

Nakon mesec dana velike borbe, Luka je na dobrom putu jer je "snažan i hrabar", navode njegovi roditelji, piše Daily mail.

"Ne možemo da verujemo koliko mu dobro ide. Tako je srećan i savladava sve prepreke", dodao je otac.

Specijalista za međunarodno pravo na Australijskom nacionalnom univerzitetu, profesor Donald Rotvel nedavno je upozorio da bi osumnjičenog moglo biti "teško locirati" nakon što je pobegao iz zemlje u roku od nekoliko dana od incidenta.

Profesor Rotvel je upozorio da slučaj možda nikada neće biti rešen jer je strani državljanin odleteo sa aerodroma u Sidneju dan pre nego što ga je policija identifikovala 31. avgusta.

"Teško ga je locirati, pogotovo ako ne želi da bude pronađen, a to nam govori i činjenica da je pobegao", rekao je profesor Rotvel za ABC.

On je dodao da ukoliko se čovek tada dobrovoljno ne preda, istražitelji ne mogu ništa da urade da ga izruče nazad u Kvinslend.

Proces izručenja "mogao bi biti izazovan i dugotrajan" za policiju, dodao je on.

(Telegraf.rs)