Šta se dešava između Đorđe Meloni i Ilona Maska? Pogledi puni čežnje premijerke i milijardera

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: PCM / Zuma Press / Profimedia

Milijarder Ilon Mask (53), najbogatiji čovek na svetu i Đorđa Meloni(47), premijerka Italije, odlično se slažu.

Mask je pokazao koliko se njih dvoje vole na ceremoniji dodele nagrada u Njujorku. Melonijeva je dobila nagradu "Global citizen awards" od Atlantskog saveta, a prestižno priznanje joj je uručio upravo Mask.

Šta se dešava među njima pitaju se mnogi, prenosi švajcarski "Blick". Mask je političarku obasipao komplimentima na svečanosti koja je održana na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Mask je desničarku Melonijevu opisao kao "još lepšu iznutra nego spolja".

"To se ne može uvek reći o političarima", našalio se Mask.

Melonijava i Musk su sedeli jedno pored drugog na događaju i viđeni su u ozbiljnom razgovoru. Njih dvoje su se sreli nekoliko puta tokom prošle godine, prvi put u junu 2023. u premijerkinoj zvaničnoj rezidenciji u Rimu.

Mask je takođe govorio na političkom festivalu koji je organizovala Melonijeva desničarska partija "Braća Italije". Kada je Đorđa Meloni izašla na podijum, uzvratila je Masku pohvale nazvavši ga "dragocenim genijem".

Foto: Tanjug/AP

Melonijeva je strastveno branila patriotizam i poreklo u govoru. Mask je pokretima glave odobravao njen govor.

Izbor Đorđe Meloni za laureata nagrade naljutio je mnoge koji su istakli njenu bliskost sa Rusijom u prošlosti kao i retoriku njene stranke prema LGBT populaciji.

Međutim, istraživački centar je priznao njenu "snažnu podršku EU i transatlantskom savezu", kao i njeno predsedavanje G7 2024.

Melonijeva je prošle nedelje navukla bes javnosti u Italiji kada je tokom velikih poplava na severu zemlje objavila fotografiju sa glumcem Melom Gibsonom (68) na kojoj se oboje smeju.

U komentaru je napisala samo "Mel i Mel".

(Telegraf.rs)