Muškarca tukli do smrti u botaničkoj bašti kod Ministarstva pravde: Stravičan zločin potresao Minhen

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ilustracija: Pixabay

Talas nasilja pogodio je Minhen, a poslednji incident sa smrtnim ishodom dogodio se u staroj botaničkoj bašti u blizini zgrade Ministarstva pravde.

Kako je preneo "Bild.de", jednog muškarca jutros je brutalno pretuklo nekoliko napadača. Hitna pomoć je dobila poziv da interveniše u 10,20 sati.

Pretučeni muškarac (58) iz Minhena, preminuo je u bolnici od zadobijenih rana. Policija je pokrenula istragu o ubistvu. Za sada se ne zna koliko je tačno napadača pretuklo žrtvu. Nemački mediji prenose da policija pregleda snimke sa okolnih sigurnosnih kamera.

Tokom prošle godine u centru Minhena u zabranjenoj zoni je registrovano 936 krivičnih dela, od kojih je čak 790 bilo povezano sa drogom. Registvorano je 88 fizičkih napada i 13 seksualnih prekršaja. 

Prema statistici jedno krivično delo se dogodi u ovoj oblasti na svakih devet sati u proseku. I to sve pred kancelarijom bavarskog ministra pravde Georga Ejsenriča (53).

Američka megazvezda Tejlor Svift (34) nedavno je odsela u hotleu koji se nalazi prekoputa mesta gde se okupljaju dileri droge. Menadžer hotela je potvrdio da je prijavu u više navrata podnosio nadležnima u gradu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Bavarske

"Nažalost ništa se nije promenilo. Svedoci smo toga kako se stara botanička bašta pretvara u mesto za dilere i nadkomane. Nadležni su makar pojačali rasvetu i potkresali žbunje i instalirane su kamere", rekao je Florian Štanmajer.

(Telegraf.rs)