Progovorio jedan od osumnjičenih za ubistvo male Narin, za kojom je tragala cela Turska: Tvrdi da je ovo ubica

A. R.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Privatna arhiva

Motiv smrti male devojčice Narin Guran, za kojom je danima tragala cela Turska, još uvek je nerazjašnjen i postoji nekoliko verzija priče zbog čega je malena preminula a sada je progovorio i jedan od osumnjičenih.

Naime, osumnjičeni za ubistvo Narin, komšija Nevzat Bahtiar, priznao je tokom ispitivanja, pre samo tri dana, 21. septembra, da je stric Salim Guran ubio devojčicu jer je videla njega i njegovu majku kako imaju odnos.

Komšija Nevzat je ranije priznao da je mrtvo devojčicino telo bacio u potok po nalogu devojčicinog strica i seoskog starešine Salima Gurana za 200.000 lira.

On se sudu obratio jer oseća "kajanje" i želi da kaže "sve što zna".

"Vrata svih soba su bila zatvorena osim jednih. U kući nije bilo nikoga osim majke Juksel i braće Enesa, Erena i Muhameda. Salim me je odveo u jedno od soba i video sam Narin kako leži na podu. Koliko se sećam, iz usta joj je izlazila pena", rekao je.

"Salim mi je tada rekao: 'Ubio sam ovu devojku jer je videla mene i Juksel zajedno. Sada si ti moj saučesnik. Pošto si svedok ovog incidenta, rešićeš se leša. Inače ću uzeti tvog sina iz škole fudbala i ubiću ga, upucaću ga u glavu. Odradi ovo i imaš 200.000 lira. Raskomadaj telo ako treba i baci ga u potok'. Onda smo Salim i ja zajedno stavili leš u ćebe i izašao sam iz kuće", dodao je.

Rekao je i da je devojčicina majka, Juksel, sve vreme plakala dok je išao do potoka sa beživotnim telom ubijene devojčice.

"Posle incidenta se nisam sreo sa Salimom. Kada sam ga video nekoliko dana kasnije, pozdravili smo se skoro ćutke, samo smo obrve pomerili. Ne znam da li je Salim video gde sam ostavio leš, ali sa viših delova sela vidi se potok Ertutmaz", objašnjava komšija porodice Guram.

Mala Narin Guran (8) svirepo je zadavljena a njeno beživotno telo pronađeno je nakon 19 dana intezivne potrage.

Institut za sudsku medicinu potvrdio je da je mala Narin Guran (8) ubijena tako što je zadavljena, što ukazuje krvarenje u prednjem vratnom mišiću i donjoj vilici. Telo devojčice koju je tražila cela Turska, pronađeno je 8. septembra u potoku u blizini njenog sela.

U vezi sa zločinom, postoji još nekoliko teorija o tome zašto je mala Narin ovako svirepo ubijena.

Osveta

Mnogi u selu tvrde da su Narinin otac Arif i stric Selim bili u jako lošim odnosima.

Navodno je Selim na društvenoj mreži jednom napisao: "Nateraću te da doživiš takav bol..." i da je ta poruka bila namenjena njegovom bratu Arifu.

Majka štiti sina

Prema još jednoj verziji malu Narin je ugušio brat jer ga je ona navodno videla kako konzumira nedozvoljene supstance. Sumnja se da je majka od početka znala šta se dogodilo, ali da ćuti kako bi spasila sina.

Nakon što je navodno ubio sestru, Enes je pozvao strica, inače starešinu sela, da im pomogne da se otarase tela.

(Telegraf.rs)