Advokatica đavola iz Avinjona šokirala, objavila video zbog kog su svi besni: Ismeva silovanu ženu?

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto-kolaž: Tanjug/AP, Instagram/nadiaelbouroumi

Đavola iz Avinjona, koji je svoju suprugu drogirao i zlostavljao nebrojeno mnogo puta sa drugim muškarcima, na sudu zastupa advokatica Nadia El Bouroumi (45) koja je objavila na svoj profil na društvenim mrežama video-snimak zbog kojeg se digla ozbiljna prašina jer deluje kao da "ismeva žrtvu, zlostavljanu Žizel".

Naime, advokatica je objavila snimak na kom igra i peva uz pesmu "Probudi me kad odeš" (Wake me up before you go-go") što je njenim pratiocima širom sveta delovao kao ismevanje Žižel Pelikot, žene i žrtve mnogobrojnih silovatelja i supruga Dominika.

Ovakava vrsta video-snimaka nije nikakva novina na profilu advokatice, ali poruka koju ova pesma šalje je možda bila pogrešan odabir dok još traje suđenje u procesu koji je privukao pažnju čitavog sveta.

"Nikada me nećete ućutkati samo zato što vam se ne dopada moje mišljenje ili moje gledište...ova pesma je za sve one koji moraju rano da ustanu da poslušaju pre nego da me ućutkaju", oglasila se advokatica.

Nakon što je objavila video, internet je poludeo, a komentari su bili osuđjivački.

Printskrin: Instagram/nadiaelbouroumi

Međutim, onda je objavila svoje izvinjenje na društvenoj mreži i rekal da nikada nije želela da bude "pogrešno shvaćena", piše Bild.

"Želela bih da kažem da nikada nisam želela da budem pogrešno protumačena. Duboko mi je žao što su moje reči pogrešno protumačene. Ni u jednom trenutku nisam pokušala da ismejem žrtvu Žizel Peliko, koju smatram veoma ranjivom", oglasila se na svom profilu.

"Od početka ovog procesa ja trpim maltretiranje i uznemiravanje, čak i uvrede. I moja deca su uznemiravana, na društvenim mrežama i na ulici. Zato sam podnela krivičnu prijavu", dodala je.

Nakon oglašavanja, nije obrisala video-snimak sa društvene mreže.

Dominiku Pelikotu (71) se sudi u Avinjonu zbog optužbi da je mnogo puta, zajedno sa desetinama nepoznatih muškaraca, silovao svoju drogiranu ženu u njihovom bračnom krevetu u selu Mazan u Francuskoj. Optuženo je još 50 muškaraca starosti od 26 do 74 godine da su učestvovali u ovom gnusnom činu.

Sudski postupak je otvoren za javnost na zahtev Pelikotove bivše supruge Žizel (71), koja je rekla da je podnela zahtev da se podigne svest o upotrebi droga za seksualno zlostavljanje.

Foto-kolaž: Profimedia Benoit PEYRUCQ/AFP / Christophe SIMON/AFP

U sredu je sud od pet profesionalnih sudija čuo kako je još jedan čovek na suđenju, po imenu Žan-Pjer, bio navodni "učenik" Dominika Pelikota. Nije mu se sudilo za silovanje Žizel Peliko, već zato što je koristio isti metod da siluje sopstvenu ženu i angažovao je Pelikota da siluje i nju.

Žan-Pjer (63), bivši vozač kamiona za jednu poljoprivrednu zadrugu, navodno je imao kontakt sa Pelikotom i navodno je koristio istu tehniku da drogira sopstvenu ženu sedativima kako bi je silovao, uz Pelikotovo učešće. Pelikot je navodno davao sredstva za smirenje kako bi drogirao ženu tog čoveka i dolazio je da je i sam siluje.

Žan Pjerova supruga je navodno silovana 12 puta u periodu između 2015. i 2020. godine. Žan-Pjer je priznao optužbe.

Policijski istražitelji rekli su da im je Žan-Pjer rekao da je sreo Pelikota u sobi za ćaskanje pod nazivom "Protiv njenog znanja" na veb stranici koja je od tada zatvorena. Prema rečima glavnog inspektora Stefana Gala, Žan-Pjer je inspektorima rekao da je "zamolio Pelikota da dođe u njegov dom kada je njegova žena bila drogirana".

"Svaki put kada je Pelikota odlazio tamo, davao mu je lekove za sledeći put“, rekao je Gal.

(Telegraf.rs)