Penzionera (87) oteli, opljačkali, pa izbacili iz vozila daleko od kuće: Šokantan slučaj u Velikoj Britaniji

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Britanska policija uhapsila je dve osobe koje su osumnjičene da su otele starca od 87 godina i opljačkale ga.

Penzioner je, kako javlja Sky News, bio ubačen u crni automobil i vezane su mu oči, pre nego što je ostavljen kilometrima daleko od svoje kuće, saopštila je policija dok i dalje apeluje na javnost da pomogne u prikupljanju informacija o ovom, kako se navodi, šokantnom incidentu.

Kako se navodi, penzioner je bio ubačen u crni automobil i napadnut dok su ga vozili po Zapadnom Jorkširu – zadobivši teške povrede tokom vožnje. Otmičari su zahtevali njegov novac i lične stvari.

Na kraju je ostavljen daleko od svoje kuće, saopštila je policija.

Incident se dogodio u nedelju između 21.00 i 21.30 časova u Oldhamu, dok se penzioner navodno vraćao kući.

Na kraju je uspeo da zatraži pomoć kucajući na vrata oko 22.40, saopštila je mančesterska policija.

Jedan muškarac star 24 godine uhapšen je u nedelju ujutru u Rojtonu pod sumnjom za otmicu, saopštila je policija. On je trenutno u pritvoru radi ispitivanja.

Drugi muškarac star 39 godina uhapšen je u četvrtak pod sumnjom za otmicu, ali je pušten uz policijski kauciju dok se istraga ne završi.

Detektivka-inspektorka Ema Hulston iz Tima za velike incidente mančesterske policije rekla je: "Uhapsili smo dvojicu muškaraca u vezi s ovim šokantnim incidentom, a naš istražni tim napreduje u prikupljanju dokaza kako bi utvrdio sve okolnosti."

"Iako ovakvi incidenti mogu izazvati uzbunu u zajednici, verujemo da je ovo bio izolovan slučaj i da ne postoji šira pretnja po javnost."

"Specijalizovani službenici nastavljaju da pružaju podršku žrtvi, dok detektivi rade danonoćno, odlučni da privedu počinioce pravdi."

"Nastavljamo da apelujemo na javnost za informacije, snimke sa kamera u automobilima ili sa zvona na vratima koje bi nam mogle pomoći u rešavanju ovog zločina i privođenju odgovornosti svih uključenih."

(Telegraf.rs)