Tramp otkrio da li će se kandidovati 2028. godine ako sada izgubi izbore

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je u nedelju isključio mogućnost ponovnog kandidovanja za Belu kuću ako izgubi od potpredsednice Kamale Haris 5. novembra, javlja Washington Times.

"Ne, ne mislim. Mislim... to će biti kraj. Ne vidim to kao mogućnost", rekao je Tramp (78) tokom intervjua u emisiji "Full Measure" sa Šarl Atkinson, kada su ga pitali da li bi razmislio o kandidaturi 2028. godine.

"Nadam se da ćemo biti uspešni," rekao je.

Rano glasanje je već počelo u nekoliko država, a birači će uskoro imati manje od 40 dana do 5. novembra da glasaju.

Trenutni prosek anketa Real Clear Politics pokazuje da je Haris ispred Trampa za 2,2%, a obe kampanje obilaze ključne države kako bi dopreli do birača i podstakli pristalice da izađu na birališta.

Haris je u petak posetila Džordžiju i Viskonsin, dok je Tramp u subotu održao miting u Vilmingtonu, Severna Karolina.

Haris je prihvatila poziv CNN-a za debatu sa Trampom sledećeg meseca. Bivši predsednik je odbio poziv, rekavši da je već učestvovao u dve debate i da je "prekasno" za još jednu, jer su glasački listići već poslati.

Međutim, Tramp je prihvatio poziv za prisustvo Al Smith večeri, gde tradicionalno učestvuju oba predsednička kandidata i šale se jedan na račun drugog. Haris je odbila poziv, što je prvi put da jedan predsednički kandidat to učini od 1984. godine.

(Telegraf.rs)