Pljuvanje na ulici dovelo do optužnice za brutalno ubistvo od pre 36 godina: Neverovatan slučaj iz Bostona

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Više od tri decenije nakon što je mlada majka Karen Tejlor pronađena izbodena na smrt u svom stanu u Bostonu, jedan muškarac je optužen za njeno ubistvo.

Kako prenosi magazin People, Džejms Holoman je povezan sa smrću Tejlorove nakon što je njeno telo otkriveno 1988. godine, jer su vlasti pronašle ček ispisan na njegovo ime u blizini njenog tela. Međutim, policija do sada nije mogla forenzički da ga poveže sa slučajem, izveštavaju CBS News, WCVB i WHDH.

Nakon što je Holoman (65) pljunuo na trotoar ispred svoje kuće u Bostonu prošle godine, vlasti su uspele da povežu njegov DNK sa slučajem starim 36 godina, prenose navedeni mediji.

Istražitelji su utvrdili da se Holomanov DNK podudara sa DNK pronađenim ispod noktiju Karen Tejlor u vreme njenog ubistva, kao i sa krvavim duksom i cigaretom otkrivenim u blizini njenog tela, saopštili su zvaničnici za WCVB.

Uz ovaj novi forenzički dokaz, bostonska policija je uhapsila Holomana, koji nema kriminalni dosije, u četvrtak, 19. septembra. Njegovo sledeće saslušanje zakazano je za 29. oktobar.

Prema izveštaju CBS News, Holomanov advokat je izjavio da sumnja da se DNK njegovog klijenta može povezati sa ubistvom Tejlorove nakon toliko vremena.

U međuvremenu, okružni tužilac okruga Safolk, Kevin Hejden, rekao je da je "ovo primer vrhunskog istraživačkog rada detektiva i tužilaca koristeći savremenu nauku iz oblasti kriminalistike".

foto: pixabay.com

"Ali, najvažnije", nastavio je Hejden, "ovo je prilika za voljene osobe Karen Tejlor da konačno vide da neko odgovara za njenu smrt nakon toliko godina bez odgovora."

Bostonska policija i kancelarija okružnog tužioca okruga Safolk nisu odmah odgovorili na zahtev časopisa People za komentar.

Karen Tejlor je pronađena mrtva 27. maja 1988. godine u svom stanu u Roksburiju, bostonskom kvartu. Imala je 25 godina u trenutku smrti.

Njeno telo je otkriveno nakon što je njena majka pozvala stan, a na telefon se javila njena trogodišnja ćerka, koja je rekla da joj je mama "spavala i da nije mogla da je probudi", navodi se u saopštenju kancelarije okružnog tužioca okruga Safolk, prema WHDH-u.

"Majka je otišla u stan Tejlorove na adresi Vilijamsova ulica 37 u Roksburiju, ali nije uspela da uđe u zgradu", nastavlja se u saopštenju. "Otišla je iza zgrade i provukla se kroz prozor spavaće sobe svoje ćerke u prizemlju, gde je otkrila svoju ćerku kako leži licem okrenuta ka dole u lokvi krvi."

Prema rezultatima autopsije, Tejlor je izbodena 15 puta po grudima, glavi i vratu.

(Telegraf.rs)