Horor potera od Njujorka do Long Ajlenda: Begunac izrešetan, povređeno 7 policajaca i jedan građanin

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Policijska potera koja je započela u Njujorku završila se na Long Ajlendu pucnjavom i smrću vozača, dok je sedam policajaca i jedan civil prevezeno u bolnice na lečenje, saopštila je policija.

Komesar policije okruga Nasau, Patrik Rajder, rekao je novinarima u subotu da je potera počela nakon što su policajci iz Njujorka pokušali da zaustave vozača u naselju Jamajka u kvartu Kvins malo posle 23 sata u petak. Vozač je pokušao da udari dvojicu policajaca, pri čemu ih je pogodio pre nego što je pobegao, rekao je Rajder, prenose ABC News.

Policajci iz okruga Nasau uspeli su u jednom trenutku da blokiraju vozača, ali je on udario dva policijska automobila i naterao dvojicu policajaca da se bace u stranu, rekao je Rajder. Vozilo je nastavilo dalje niz put, udarilo još jedan policijski automobil, zatim se okrenulo u suprotnom pravcu, pa opet okrenulo i udarilo civilni automobil.

Begunac je potom izgubilo kontrolu i zaustavilo se na uzvišenju u mestu Masapeka, rekao je Rajder. Policajci su pokušali da izvuku vozača iz automobila, ali on je odbio da sarađuje i ubijen je u pucnjavi, rekao je Rajder.

Rajder je opisao vozača kao nesmotrenog, rekavši da se njegovo vozilo "kretalo velikom brzinom."

"Uleteo je u nadolazeći saobraćaj ... udarao je policijske automobile, civilne automobile, i izgubio kontrolu nad svojim vozilom", rekao je on.

Pet policajaca iz okruga Nasau i dvojica iz Njujorka prevezeni su u bolnice, kao i vozač civilnog automobila, rekao je Rajder. Jedan policajac je bio udaren vozilom, dvojica su povređena dok su se bacala u zaklon, a trojica su prebačena na lečenje od traume nakon policijske pucnjave, dodao je.

Ime vozača nije odmah objavljeno. Kancelarija državnog tužioca je obaveštena i vodi istragu, rekao je Rajder. Snimci se prikupljaju iz grada, sa deonica duž autoputa, kao i sa kamera koje su nosili policajci, dodao je.

(Telegraf.rs)