Mladi Andrej sleteo automobilom u jezero na 100 metara od kuće: Otac skočio u vodu, gledao jedinca kako gine

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Milena Đorđević

Mladića Andrej (25) stradao je juče ujutru kada je svojim automobilom sleteo u jezero Pantelimon, koje se nalazi na oko 100 metara od njegove kuće kod Bukurešta. Njegov otac je istrčao iz kuće i bacio se u vodu nadajući da će uspeti da spasi sina, ali uzalud.

Mladić je izgleda upao u jezero dok je vozio u rikverc, s obzirom na to da su se gepek i zadnji točkovi zarili u mulj na dnu jezera. Vatrogasci, koji su brzo stigli na mesto nesreće, izvukli su Andreja iz vozila i pokušana je reanimacija, ali mladiću nije bilo spasa.

Tragediji je prethodila porodična svađa, a policija pokušava da ustanovi da li je Andrej stradao sticajem nesrećnih okolnosti, ili je sebi oduzeo život.

"Nisu uspeli da ga spasu! Auto je bio u rikvercu, prednji točkovi su bili gore. Urlao je. Istrčale su i komšije, ali nisu više ništa mogli da urade", govori neutešna Andrejeva majka.

Ruke njenog supruga pune su posekotina, kako je pokušavao pod vodom da razvali vrata i izvuče svog sina jedinca.

Prema navodima, Andrej je potresen izašao iz kuće, nakon svađe sa ukućanima. Naime, mladić je želeo da vozi automobil, ali kako je bolovao od epilepsije, nije mu bilo dozvoljeno da vozi.

"Hteo je da ima vozačku dozvolu, ali zbog svoje dijagnoze to nije mogao", govori neutešan otac.

Majka potreseno priča kako je besan izleteo iz kuće.

"Ne znam šta se desilo. Ključ od automobila je bio u kući i on ga je zgrabio. Ja ga nisam videla, ali sam ubrzo shvatila šta je uradio i čula da je krenuo...", rekla je majka.

Otac, kao da je slutio da će nešto loše da se dogodi, krenuo je odmah za njim i na kraju je svedočio Andrejevoj smrti.

Na svega 100 metara od kuće, Andrej je automobilom sleteo u jezeru. Pre toga je dao gas i zašao u teško prohodno područje ka jezeru. Bilo je teško stići do njega u vodi.

Iz policije su naveli da je istraga u toku.

"Mladić je iz vozila izvučen bez svesti. Pokušavana je reanimacija sat vremena, nažalost, nije bilo uspeha i na licu mesta je proglašen mrtvim. U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je u pitanju pokušaj samoubistva ili je žrtva stradala sticajem nesrećnih okolnosti", naveli su iz policije.

(Telegraf.rs)